Overgewicht – lichaamstaal – reguliere en alternatieve behandeling – mindset (8)

 

Overgewicht is een woord dat je bekend is.

Ieder zijn waarheid …

Overgewicht - lichaamstaal - behandelingen

 

Overgewicht heeft vele oorzaken. Wanneer je blijft denken volgens gangbare normen en je blijft je gedragen zoals je in het verleden deed, verandert er niets. Durf je lijnrecht te gaan staan tegenover de klassieke uitspraken? Ben je sterk genoeg om stroomopwaarts te roeien? Dan krijg je het wel hard te verduren: je staat er alleen voor.

 

 

Je laten meedrijven èn gemakzucht maken het leven oh zó eenvoudig.

 

Oorzaken van overgewicht

 

Reclame werkt overgewicht in de hand

Een oorzaak van overgewicht is het niet kunnen weerstaan aan de reclamespots die zo veelvuldig je netvlies passeren wanneer je ontspannen tv kijkt. Je verstand staat op nul en je handelt vanuit een automatisme. Even later stel je vast dat die hele zak chips op is en de fles is leeg. Je hebt er niet bij stilgestaan. Net dààr spelen de reclamemakers op in. Ze geven een fortuin uit om een goede spot te lanceren en de verkoop is gegarandeerd. Jullie beiden hebben winst gemaakt: jij hebt een paar grammetjes vet erbij en de producent zijn kassa rinkelt. Jij denkt in termen van “vet”, hij in euro’s.

Wist je dat een BV tot € 75 000 krijgt om een bekend merk te promoten? Maar JIJ betaalt dit wel terug hoor.

Overgewicht door stress

Overgewicht - lichaamstaal - behandelingen - mindsetOvergewicht is rechtstreeks gelinkt aan stress. In een stresssituatie verandert de hormonale toestand van je lichaam. Het overlevingsmechanisme wordt ingeschakeld en cortisol wordt geproduceerd. Daardoor verandert je bloedsuikerspiegel, die op zijn beurt weer verantwoordelijk is om voedsel in energie of in vet om te zetten. Het lichaam is op dat moment gefocust om alert te zijn om de ongunstige omstandigheden het hoofd te kunnen bieden. Het is “alle hens aan dek”. Alles wat aanwezig is wordt in de strijd gegooid. Van vermageren is dus geen sprake.

 

Er gaat geen grammetje af, hoe flink je ook je best doet. Je bent op de duur opgefokt van de stress. Je belandt in een vicieuze cirkel: nóg minder eten, je uithongeren, sporten totdat je ziel uit je lijf puilt. Dit alles zonder resultaat.

Herprogrammering

Bij je pc moet je geregeld een update uitvoeren. Oude gedemodeerde bestanden moeten verwijderd worden en frisse hedendaagse informatie moet je opslaan. Dan ben je mee met je tijd. Zit je pc vol met ballast, wordt hij traag. Je gaat je ergeren. Zo kan je niet verder.

Ons lichaam

Daar werkt het precies hetzelfde. Ons onderbewustzijn houdt alle informatie vast, vanaf het eerste moment dat je geboren werd. Positieve en negatieve ervaringen worden naast elkaar opgeslagen. De positieve zijn een boost en toveren een brede glimlach op je gezicht. De negatieve zijn veel moeilijker. Of je verdringt ze, of ze spelen je constant parten. Ze zijn als oude wonden die maar niet genezen of bij het minste weer gaan bloeden. Word je door een voorval getriggerd, doet je hart opnieuw pijn. Je kan de pijn van het voorval niet de plaats geven in je leven die ze “maar” heeft. Je gaat dus met eten compenseren: je vult mentale leegten. Chocolade en vanille bieden soelaas voor een gepijnigde ziel.

Negatief zelfbeeld

Hou jij van jezelf zoals je bent? Jij bent enig en uniek op meer dan zeven miljard mensen. Er is er maar ééntje zoals jij. Je bent perfect zoals je op deze wereld gekomen bent. Heb je echter goed voor jezelf gezorgd, je lichaam met respect behandeld? Heb je je lichaam gevoed i.p.v. gevuld, omdat je je zo beroerd voelde? Sta daar maar eens even bij stil. Je kan maar zijn wie je bent.

Denk maar eens aan de dieren.

Overgewicht - lichaamstaal - behandelingen - mindset

 

Neem nu paarden: er zijn verschillende soorten: trekpaarden, renpaarden, springpaarden (jumping) pony’s …  en dan nog de verschillende rassen!!!!

Hoe hard  een boerenpaard ook vermagert, het zal nooit een renpaard worden. Het is zijn lot, zijn voorbestemming.

 

 

 

 

Overgewicht - lichaamstaal - behandelingen - mindset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben je als een Sint-Bernardushond geboren, zal je nooit een schoothondje worden. Je blijft wie je bent. De ene is geboren om – met een kruikje jenever aan zijn halsband – mensen te redden in de sneeuw. Het schoothondje zal daar nooit toe in staat zijn, wat hij ook aan zijn levenswijze verandert.

Overgewicht - lichaamstaal - behandelingen - mindset

                            Snap je wat ik hiermee bedoel?

                            Leer jezelf te accepteren zoals je bent.

 

 

 

 

Overgewicht - lichaamstaal - behandelingen - mindset

 

 

Mindset

Net zoals bij je pc moet ook jij een reset doen.

Je overgewicht is er niet per vergissing gekomen. Ga kijken naar je oude ingebakken gewoontehandelingen. Word je bewust van je denken, want daaruit komt je voelen voort. Je onderbewustzijn registreert àlles!!!! Ga kijken wanneer je naar iets lekkers grijpt uit goesting. Weet dat oude gewoonten hardnekkig zijn. Meestal zijn ze sterker dan jezelf. Enkel jij kan deze veranderen.

 

 

 

Verlaat het oude spoor!

Overgewicht - zelfbeeld - behandelingen - mindset
Mogelijkheden:

 

  1. je accepteert je vet, waardoor je in evenwicht bent met jezelf en dan zeur je er niet meer over.
  2. ofwel doe je er echt iets aan en aanvaard je daadwerkelijke hulp.
  3. je verdiept je in je vastgeroeste patronen en komt door mindset tot herprogrammering.

 

Lichaamstaal

 

Als kind leerde je lezen. Met letters vormde je woorden, daarmee kon je zinnen maken om zo een heel verhaal te vertellen. Logisch. Verstaanbare taal, ja toch …

 

Overgewicht - lichaamstaal - behandelingen - mindsetKan jij echter Grieks, Russisch of Chinees lezen, neen? Waarom niet? Je leerde de betekenis niet van elke letter. Je weet niet waarvoor ze staat. Kan je het wél, is het heel eenvoudig.

Kan jij de taal van je lichaam lezen of verstaan? Er worden duidelijke signalen uitgestuurd. Helaas verstaan we ons lichaam niet: het lijkt wel Chinees. We kregen bij onze geboorte geen gebruiksaanwijzing mee en onze ouders leerden ons ook niet naar ons lichaam te luisteren. Hen treft écht geen schuld, want oma en opa wisten het eveneens niet en konden het dus niet doorgeven.

 

In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde – die elke ziekte van buiten naar binnen behandelt  – denken de Chinezen daar al 5000 jaar anders over. Vanuit het Oosters denken bestaan er geen ziekten, maar zijn er enkel zieke mensen die min of meer uit evenwicht zijn van onverwerkte gevoelens, van ‘oude wonden’, die maar niet genezen. Het lichaam is zo gemotiveerd om in evenwicht te zijn, dat het duidelijke aanwijzingen geeft om orde op zaken te stellen. Elke ziekte of kwaal is maar een lampje dat op het dashboard van ‘ons lichaam’ gaat branden.

 

Overgewicht - lichaamstaal - behandelingen - mindset

 

Stel je even het dashboard voor van een vliegtuig. De piloot weet meteen wat er aan de hand is wanneer er een lichtje gaat branden. Hij heeft inzicht in de werking van het vliegtuig. Hij treft maatregelen, om de vlucht veilig te laten verlopen.

De ziekte is slechts het lampje

Zo werkt het ook met ons lichaam: eerst een klein lampje, dan een flikkerlichtje, wanneer je het signaal negeert. Luister je nog niet wordt het een zwaailicht met sirene. Het probleem echter is dat je het niet snapt! Niet omdat je niet wilt, maar omdat je het niet begrijpt.

Je snapt je ziek-zijn niet!!!

Het is gewoon een uitnodiging om het evenwicht te herstellen en gezond te zijn.

 

Genees jezelf

Er is een oorzaak waarom je ziek bent. Die moet aangepakt worden: dus van binnen naar buiten.

Geen enkele dokter geneest mensen, al heeft hij daar zeven jaar universiteit voor gedaan. Hij stelt enkel vast welke symptomen je hebt en schrijft dan iets in onleesbaar schrift op een papiertje. Je gaat naar de apotheker en neemt de scheikundige samenstelling (al of niet) in. Helpt het, ben je van je kwaal verlost, anders wordt er wel een ander voorschriftje gegeven, zolang tot je “genezen” bent. Veertien dagen later krijg je een ander kwaal en het hele ritueel herbegint. De westerse zieke zou er erg aan toe zijn moesten er geen scheikundige producenten zijn en apothekers die ze verkopen. De dokter maakt de apotheker rijk, deze maakt BIG PHARMA nóg rijker en jij betaalt het gelag en wordt vergiftigd door chemische troep.

 

In mijn negende blog zal ik verder uitweiden over de lichaamstaal.

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *