Cholesterol: leugen of waarheid – een dogma – een misvatting (9)

Cholesterol is een woord dat meerdere malen per dag in de mond genomen wordt …

Cholesterol: leugen of waarheid - een dogma - eenmisvatting

 

Ik besef zéér goed dat ik me nu op glad ijs begeef! Maar eerlijkheid verplicht me om in dit artikel een uitermate “heilig huisje” te slopen. Ik wil echt niemand kwetsen, maar soms zijn bepaalde standpunten en reclame net één brug te ver.

 

 

 

Cholesterol is haast een dogma geworden.

 

Cholesterol: leugen of waarheid - een dogma - een misvattingWat was een dogma ook al weer? Ik kijk even bij  Wikipedia:

“  Een dogma (Grieks: δόγμα, meervoud: δόγματα) is een leerstelling die als onbetwistbaar wordt beschouwd door een religie, ideologie of andere organisatie. Een dogma is een fundamenteel concept ter onderbouwing van een gedachtegoed.                                                                        Daarom wordt de aanhanger van dit gedachtegoed geacht er niet van af te wijken en het nooit te betwisten of te betwijfelen, ook al ontbreekt ieder wetenschappelijk bewijs.

Straf hé!!!!!

 

Wat weet jij eigenlijk over cholesterol? ALTIJD te hoog en slecht voor je gezondheid! 

Aangezien het zo vaak herhaald wordt, op je netvlies gebrand wordt, ga je dit dus ook geloven.

Hier moet dus op ingespeeld worden. Er moet dringend iets mee gedaan worden en liefst iets waarvan de kassa gaat rinkelen: in
          $ $ $ $ $’s

Cholesterol; leugen of waarheid - een dogma - een misvatting

 

of  € € € € €’s

Cholesterol: leugen of waarheid - een dogma - een misvatting

Het is een fabel die de wereld werd ingestuurd door Big Pharma: want als dit écht zò was, is elke “regulier-geneeskundig-denkende mens” bereid om massa’s pillen te slikken die gekenmerkt worden als cholesterol-verlagende-medicatie. Iedereen wil toch gezond zijn en zijn ‘nu-nog-kleine-kindjes’ zien opgroeien …

 

Cholesterol: leugen of waarheid -dogma -misvatting

 

Als je arts zegt, na bloedafname en de gekregen uitslag – dat het cijfer te hoog is èn gevaarlijk voor bloed- en vaatziekten, ga jij NIET in verweer maar holt met het voorschrift naar de apotheker. Ja toch …???

Massaal wordt er geslikt, want de arts krijgt op elk voorschrift een heerlijke commissie (slimme zet van Big Pharma … want een arts is ook maar een mens, die graag een zwembad heeft, dat hij zwierig kan onderhouden of een droomreisje kan maken … )

 

Helaas niet enkel verrijkt de scheikundige branche zich aan dit dogma, ook de voedingsindustrie speelt hier virtuoos op in. Als een schepje margarine op je aardappeltjes en een beetje beweging je cholesterol verlaagt en dit beeld wordt dagelijks meerdere keren rijkelijk uit op het scherm van je breedbeeldtelevisie uitgesmeerd, koop jij volgende keer óók dàt merk in je supermarkt. Wedden??????

Alles is echter één grote leugen, enkel uit zuiver winstbejag en misleiding van “Jan met de pet”  Zo krijg je dus je margarine als ‘warme broodjes’ verkocht. Het middel om gezond te worden!!!

                                               Cholesterol: leugen of waarheid - een dogma - een misvatting

Slechte of te hoge cholesterol bestaat niet

 

Dàt is even schrikken, hè!!!

Een misvatting is een verkeerde overtuiging, die zich bij één of meerdere mensen heeft ontwikkeld, rond een bepaald onderwerp.

 

Een Hongaarse regulier geschoolde arts heeft de moed opgebracht om aan het grote publiek te vertellen wat jij eigenlijk niet mag weten over jouw gezondheid. Kristal helder vertelt hij zijn verhaal in meerdere boeken met verschillend onderwerpen.

 

Cholesterol: leugen of waarheid - een dogma - een misvatting

Ook hij heeft als arts jaren geleden de eed van Hippocrates afgelegd, zoals elke arts verplicht is.

Even een  greep uit de tekst van die eed: o.a.

  • Het beroep van arts zal ik plichtbewust en nauwgezet uitoefenen.
  • Boven alles ik zal voor mijn patiënten zorgen, hun gezondheid bevorderen en hun lijden verlichten.
  • Ik zal mijn patiënten correct informeren.

Wil je de ganse tekst eens lezen voor de aardigheid: Googel dan op: Artseneed van de Nationale Raad van de Orde der artsen van België

 

 

Is het nog steeds Hippocrates … of werd het, na het horen van het gerinkel van dollars en euro’s: Hippo-crites ??????

 

Wat komt op de eerste plaats?

Wordt de gezondheid van de patiënt op de eerste plaats gezet? Is het zuivere doel helpen en genezen … of zoveel mogelijk geld aan verdienen??? Want geef toe: aan gezonde mensen verdient een arts NIETS!!! Elke arts zou de hand eens in eigen boezem moeten steken. Wanneer hij kan kiezen tussen twee gelijkwaardige medicamenten, eentje mét patent en hoge commissie, of het andere waar voor hem ‘geen boter bij de vis’ aan verbonden is? Héél eerlijk????

 

Cholesterol: leugen of waarheid - een dogma - een misvattingEr wordt beweerd dat

  • cholesterol neerslaat in de bloedvaten en na een tijd gaat verkalken
  • dit zorgt voor vernauwing in het bloedvat met onvoldoende doorstroming
  • het gebied errond kan daardoor zelfs afsterven

Vermijd dus voeding die je cholesterol gehalte verhogen: vet vlees, volle melk, spek, eieren en neem zéker cholesterol verlagende medicatie.

 

Grappig: ik heb een vriendin die nog nooit dierlijke producten gegeten heeft omdat ze een overtuigd en zeer gedisciplineerde veganist is. Toch vond de arts bij haar een zeer hoog gehalte cholesterol in haar bloed. Het cijfer was zo hoog dat de arts haar onmiddellijk een zeer streng vetarm dieet voorschreef. Ze bekeek hem met grote vragende ogen en zei verbaasd: “ik heb nog nooit vlees gegeten, zelfs geen mager …”

Dit bewijst dat er andere redenen zijn waarom een hoge waarde kan vastgesteld worden.

Dit cijfer echter is bepaald door Big Pharma: het heeft NIETS met je werkelijke gezondheid te maken. Het is een maatstaf, een eenheid waardoor ze kunnen aantonen dat je erboven zit en dus dringend medicatie moet nemen: want te hoog is ongezond!!!!!!!!!!!!!!!

 

Alles wordt in ons lichaam gestuurd vanuit de hersenen en het zenuwstelsel.Ons lichaam is een gesofistikeerde, perfect werkende machine. In mijn 8ste blog had ik het over de signalen die ons lichaam uitzendt wanneer er disharmonie is. Je bent uit evenwicht door iets wat je mentaal niet kan verwerken. Je begrijpt niet waarom dàt specifieke lampje brandt en doet er ook niets aan.

We hebben cholesterol nodig, net zo hard als we water en zuurstof nodig hebben. Aangezien water en zuurstof beschikbaar zijn in ons leefmilieu, kan je dit naar hartenlust consumeren. Cholesterol echter is niet in de natuur beschikbaar: dus heeft het lichaam voor een eigen productielijn gezorgd, aangezien we geen minuut zonder kunnen.

We hebben dus een grote hoeveelheid cholesterol nodig om in leven te blijven.

Cholesterol is een basisstof om:

  • vitamine D aan te maken
  • geslachtshormonen te produceren
  • in staat zijn stresshormonen te produceren: cortisol
  • de bouwstof te zijn voor onze hersenen en het zenuwstelsel
  • celmembranen te bouwen
  • botten en tanden op peil te houden

Cholesterol is fundamenteel om een gezond lichaam te hebben.

 

In mijn 10 de blog ga ik hier verder op in. Je lichaam bepaalt en regelt zelf de hoeveelheid die jij nodig hebt. Laat je niet misleiden door winstbejag!!!

 

Wil je toch al graag andere bronnen raadplegen om je horizon te verruimen?

 

1. De afslank receptenbijbel valt bij zovelen enorm in de smaak. Ga eens grasduinen via onderstaande link. Misschien spreekt het ook jou aan en ga je er mee aan de slag! Want je weet dat JIJ het zelf moet doen …

Klik hier voor meer informatie.

 
2. Simpel Slank is niet het zoveelste dieetboek, maar een verfrissend afslankplan/boek, waarbij overgewicht bij de echte oorzaak wordt aangepakt: het balanceren van je lichaamseigen hormonen.  Mogelijk voel je je hier goed bij. Voor elk wat wils.  Het zou op jouw lijf kunnen geschreven zijn en is het voor jou een geschenk uit de hemel.

Wanneer je nieuwsgierig bent en méér wil weten: klik dan op deze link.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *