Voedselsupplementen – noodzaak of toch zinloos? – een hype? (13)

Voedselsupplementen schijnen een must te zijn … De vraag is natuurlijk: komt dit inzicht voort vanuit werkelijke noodzaak of eerder uit winstbejag?

 

Voedselsupplementen - (13) - noodzaak of toch zinloos - een hypeN

Tegenwoordig is alles blijkbaar oké, als het maar geld oplevert. En met de ware samenstelling van het geleverde product wordt helaas wel meer dan eens gesjoemeld. Papier is verdraagzaam en niet alles wat op het etiket gedrukt staat klopt met de inhoud. Zou moéten … maar eerlijk zakendoen is soms ver te zoeken.

Blind vertrouwen en geloof in de oprechtheid van producenten, heeft al menigeen moeten doen vaststellen dat er vaak een loopje genomen wordt met de waarheid.

 

 

Ons voedsel versus voedselsupplementen

 

We laten ons eigenlijk graag beduvelen!!!

Als je in de supermarkt blozende appels ziet liggen met ernaast een bak met niet-zo-mooi-ogende appels … welke neem jij dan? Heel eerlijk??? In de afdeling groenten word je voor dezelfde keuze gesteld. Het oog wil ook wel wat. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt door de leveranciers van groenten en fruit. De producenten moeten een blikvanger leveren: een product waarvoor de koper valt. Men maakt zich helemaal geen zorgen of alle voedingsstoffen wel aanwezig zijn.

Echter … mooi ogen en toch van pure kwaliteit zijn gaan jammer genoeg niet altijd samen.

Als je op de buiten woont, midden de velden en je ziet wat de boer het jaar rond op zijn akkers spuit om een grote oogst te halen, dan krimpt je maag! Tot enkele dagen vóór de pluk gaat er nog een blinkende laagje overheen.

Voedselsupplementen - (13) - noodzaak os toch zinloos - een hype?

 

 

Dat krijg je er écht niet afgespoeld … het komt zó op je bord!!!

 

 

 

 

 

 

 

Het oog wil ook wel wat …

Maar als kwaliteit moet inboeten voor “schoonheid” vrees ik dat deze denkwijze desastreuze gevolgen heeft voor de gezondheid. Als je je lichaam de nodige bouwstoffen onthoudt, wordt het op de lange duur een ruïne. Je kan best een tijdje voort. Doch de signalen zijn eerst subtiel. Er wordt door het lichaam te kennen gegeven dat er een bepaalde stof tekort is. Wat merk je na een tijdje?

  • Nagels worden broos
  • Haaruitval
  • Huidproblemen
  • Lusteloos
  • Concentratieproblemen
  • Rusteloos
  • Slechter slapen
  • Vermoeid
  • Gewrichtsproblemen
  • Zonder reden verdikken
  • Verkoudheden
  • Geheugenverlies

Men staat er eerst niet bij stil totdat het echt hinderlijk wordt. Raadpleeg je dan een arts krijg je vaak te horen dat het STRESS is, je moet het wat kalmer aan doen. Met een beetje geluk krijg je een weekje verlof. Dit doet je dan wel echt deugd. “Me-time”.

 

Voedselsupplementen - (13) - noodzaak of toch zinloos - een hype?

 

Helaas een tijdje nadien verergeren de kwalen. Het “rode lampje op je dashboard” is een flikkerlichtje geworden en trekt je aandacht. De arts schrijft antidepressiva voor en je kan er weer tegen. Plots komt je maag in opstand en je draait “vierkantig”.  Het gaat bergaf met je.

 

 

Eigenlijk mis je gewoon de juiste bouwstoffen

 

 

Voedselsupplementen - (13) - noodzaak of toch zinloos? - een hype?

 

 

 

Stel dat een bouwvakker mortel aanmaakt om een huis te metsen, maar hij voegt er niet de juiste hoeveelheid cement aan toe. Op het eerste zicht is er niets mis mee, er wordt steen na steen gemetst: het resultaat mag er zijn.

 

 

 

Doch geruime tijd later valt de mortel uiteen en verpulvert, waardoor de stenen hun stabiliteit kwijt zijn. Het huis staat op instorten. Experts stellen vast dat de samenstelling van de mortel niet aan de normen beantwoordde. Ondertussen is de aannemer “bankroet” en met de noorderzon vertrokken!

Waarom werd er niet de juiste hoeveelheid cement aan toegevoegd???

  • uit onwetendheid
  • of met voorbedachte rade
  • dus doelbewust om meer winsten te boeken …

 

Voedselsupplementen - (13) -noodzaak of toch zinloos, - een hypeN

 

Pleeg jij ook roofbouw,

ondermijn jij je lichaam ook: uit onwetendheid of uit nonchalance … omdat fastfood zoveel smakelijker is … En dan maar hopen dat je gezond en wel in het leven staat.

Het voedsel dat ons dagdagelijks in de supermarkt aangeboden wordt is mooi, fris, verzorgd, uitnodigend om gekocht te worden.

Helaas kunnen groenten en fruit niet praten en je vertellen waarmee ze besproeid zijn “om er zo netjes uit te zien”. Jij denkt dat je goed bezig bent want je eet toch “vers”. Ze boeten in aan kwaliteit: vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Daarom dringt de noodzaak van voedselsupplementen zich op. Je komt stoffen tekort, omdat het gekweekte voedsel ontoereikend is voor de levering van de nodige bouwstoffen.

De officiële vooropgestelde hoeveelheden van vitamines en mineralen liggen zo laag, dat je ter nauwe nood nog kan spreken van gezondheid. Het is een lichaam dat nèt niet instort.

 

Voedselsupplementen vullen het tekort aan.

 

Voedingssupplementen - (13) - noodzaak of toch zinloos? - een hype?

Als je de werkelijke waarden wil binnen krijgen zou je kilo’s voedsel moeten verorberen: dat is gewoon niet haalbaar.

 

 

Wil je de 1000 mg Vitamine C die je per dag werkelijk nodig hebt met eten aan je lichaam geven,  moet je:

1,5 kg paprika’s eten of

2,5 kg citroenen, of

4,0 kg tomaten, of

12,5 kg kersen of

14,5 perziken, of

20,0 kg appelen.

Dit lukt niet: dus moét je voedselsupplementen overwegen.

Zie je je al:

1,5 kg noten eten of

1,5 kg amandelnoten of

20 porties muesli met tarwekiemen of

53,3 kg tomaten

om de broodnodige portie vitamine E te halen???

Dacht het niet!!!

Ook hier blijken voedselsupplementen levensnoodzakelijk.

Zo kan ik doorgaan voor elke vitamine.

Om het hele gamma uit de vitamine B-familie uit voeding te halen zou je elke dag 2 à 2,5 kg gist moeten eten.

Geen mens doet dit. En toch hebben we deze dosis dagelijks nodig voor ons hart- en bloedvaten.

Dacht je dus écht dat voedingssupplementen een overbodige luxe zijn?

Maar …

 

De hamvraag is: waar koop je ze???

Hoe eerlijk zijn de producenten en de leveranciers? De verkoop van voedselsupplementen is een gat in de markt dus zijn er uiteraard ook kapers op de kust die met je geld gaan lopen.

Kijk dus uit naar volwaardige producten: laat je niet in ’t zak zetten. Het is geen hype, maar bittere noodzaak.

Ik kom hier later op terug en zal ze eerdaags op mijn webshop pagina aanbieden.

 Wil je toch al graag andere bronnen raadplegen voor meer recepten?

 

1. De afslank receptenbijbel valt bij zovelen enorm in de smaak. Ga eens grasduinen via onderstaande link. Misschien spreekt het ook jou aan en ga je er mee aan de slag! Want je weet dat JIJ het zelf moet doen …

Klik hier voor meer informatie.

 
2. Simpel Slank is niet het zoveelste dieetboek, maar een verfrissend afslankplan/boek, waarbij overgewicht bij de echte oorzaak wordt aangepakt: het balanceren van je lichaamseigen hormonen. Mogelijk voel je je hier goed bij. Voor elk wat wils. Het zou op jouw lijf kunnen geschreven zijn en is het voor jou een geschenk uit de hemel.

Wanneer je nieuwsgierig bent en méér wil weten: klik dan op deze link.

 

van Wijk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *