Kaneel en gember – toegevoegde waarden – dieetrecepten (15)

Kaneel en gember werken achter de schermen! Ze zijn een toegevoegde waarde aan je voeding, met een zeer grote impact.

 

Kaneel - Gember - (15) - toegevorgden waarden - dieetrecepten

 

Kaneel en gember elke ochtend toevoegen aan je ontbijt: laat het een gewoontehandeling worden. Het is een kleine moeite met groot effect. Het zijn samen met kurkuma de stille werkers “achter de schermen”. Ze geven je geen verzadigd gevoel, maar het zijn noeste arbeiders.

 

Kaneel

 

Wat is het?

Het is eigenlijk de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom. Door het drogen krijg je de typisch opgerolde vorm en ook herkenbaar aan zijn zeer specifieke geur.

Hoe gebruiken?

Kaneel is verkrijgbaar in de natuurlijke vorm: dus de zo herkenbare staafjes, maar ook in poeder of in capsules. Hou je niet echt van de sterke smaak, gebruik je best de capsules. Het is echt een must voor het behoud van een gezond lichaam.

Wat doet het?

Kaneel remt je eetlust af. Het beïnvloedt je bloedsuikerspiegel. Het helpt suikerziekte te voorkomen. Het is een krachtig middel tegen verkoudheden (zeker wanneer je het in combinatie met honig gebruikt). Het helpt bij allerlei ongemakken als: diarree, winderigheid, misselijkheid, artrose.  Menstruatiepijnen worden verlicht.

 

Kaneel - gember - (15) - toegevoegde waarden - dieetrecepten

 

Het “verwarmt” je lichaam: doordat je meer energie hebt, wordt het bloed krachtig in het lichaam rondgestuurd: zó krijgen koude voeten geen kans meer!!!

Geen ijspegeltjes meer in bed!!!

 

Voeg je aan je kaneel nog Aloë Vera toe, wordt het een reinigingsmiddel voor heel je darmstelsel. Gedurende de hele spijsvertering blijven er restanten kleven op je darmwanden. Deze zorgen voor extra gewicht. Je gaat merken dat je de eerste maand 4 tot 6 kg gewicht zal verliezen. Deze kilo’s zijn géén lichaamsvet, enkel de niet afgevoerde restanten!

Hoe gebruiken?

Je godendrank:

Verwen jezelf en je gezinsleden met deze drank: een boost om je dag te starten!

Wat heb je nodig: 1

  •  sinaasappel
  •  pompelmoes
  •  citroen
  • 2-3 gr kaneel in poedervorm
  • 30-60 mg Aloë Vera (warm aanbevolen!) eveneens in poedervorm. Visualiseer hoe dit drankje je lichaam verrijkt en zuivert. Geniet van elke slok.

 

Kaneel - gember - (15) - toegevoegde waarden - dieetrecepten

 

Rond Kerstmis wordt er in Duitsland en Oostenrijk overvloedig Glühwein gedronken: een hart- en lichaam verwarmende drank, waar kaneel een belangrijke rol speelt. In de bittere kou ondersteunt dit het lichaam om stand te houden.

 

Kaneel - gember - (15) - toegevoegde waarden - dieetproducten

 

Tip:

  • Koop wekelijks je het juiste aantal sinaasappels, pompelmoezen en citroenen. Zo weet je ook op het eind van de week of je deze dagelijkse portie plichtsgetouw genomen hebt. Op deze manier blijven ze ook vers, zodat je nooit met oud fruit blijft zitten.

 

  • Laat heel je gezin mee genieten: het is voor iedereen nodig en nuttig om gezonde voeding te consumeren. Dit heeft écht niets met diëten te maken. Het is dan ook een stimulans om elke morgen aan de slag te gaan.

 

  • 2 à 3 dagen kan je een grotere hoeveelheid in de koelkast bewaren: dat je vitaminen verloren gaan is sterk overroepen. Bewaar het sap in een afgesloten recipients, beperk je dit verlies en voorkom je oxidatie: het sap is niet aan de lucht blootgesteld en neemt geen geuren van de koelkast op. Tracht er echter een gewoonte van te maken om het elke ochtend vers te persen! Een uitvlucht als “ik heb geen tijd” bestaat niet. Je geeft het géén prioriteit.  Niemand heeft tijd: tijd moet je Naar gelang de belangrijkheid, trek je voor iets tijd uit. Wees eens eerlijk … hoe lang gebruik je de badkamer? En de spiegel? Daar mààk je wél tijd voor … ja toch …

 

Gember

 

 

Wat is het?

Kaneel - gember - (15) - toegevoegde waarden - dieetrecepten

 

 

Gember is een specerij met een sterke smaak. Het zijn de wortelstokken van de gemberplant. Hij lijkt sterk op de kurkumawortel. De curcumine van de kurkuma vinden we ook terug in de gember wortel.

 

 

 

Hoe gebruiken?

Er zijn veel toepassingen: vers gemalen, in poeder of capsules

  • Als thee
  • In frisdrank
  • Siroop, aangelengd met water
  • Gemberbier
  • Gemberjam
  • Gekonfijte gember
  • Gemberstukken op azijn
  • Olie voor parfums

 

Wat doet het?

Gember heeft een heel speciale en specifieke smaak: mogelijk moet je eraan wennen. Lukt het niet om het in te nemen, gebruik dan de capsules. Hoofdzaak is dat de specerij in je lichaam komt.

Gember wordt gebruikt om maagklachten doeltreffend te behandelen, bij misselijkheid, bij wagenziekte, belangrijk bij suikerziekte: omdat gember een invloed heeft op de werking van insuline. Gember bevordert de goede werking van de hersenfuncties. Het geheugen krijgt een stimulerende boost. Alzheimerpatiënten hebben hier dus alle baat bij.

 

Kaneel - gember - (15) - toegevoegde waarden - dieetrecepten

 

Gember is een vetverbrander. Wil je moeiteloos afvallen, gebruik dan rijkelijk gember in welke vorm dan ook. Geen opgeblazen gevoel meer! Neem de gewoonte om vóór het slapengaan een kopje gemberthee te drinken. Het bevordert je spijsvertering en gaat op die manier brandend maagzuur tegen. Er zijn geen nevenwerkingen bekend!

 

Moeder Natuur heeft voor alles gezorgd

 

Welke pijn je ook hebt, Moeder Natuur heeft een behandelingsmiddel in haar “apotheekkastje”.  Helaas kennen we de inhoud van haar kastje niet of nauwelijks. Het valt ons zelfs niet op dat bepaalde kruiden of planten slechts op die plaatsen te vinden zijn waar je ze nodig hebt.

Al ooit bij stilgestaan dat bv. Arnica slechts in berggebieden in “het wild” groeit? Arnica wordt gebruikt voor verstuikingen, zwellingen door kwetsuren na breuken, het omslaan van je voet … e.a. Dus waar je je blessuur kàn oplopen is het genezingsmiddel onmiddellijk voor handen.

Gember: het is een geschenk van Moeder Natuur: om je sinussen vrij te houden, je immuunsysteem te versterken, een boost voor je libido, je seksuele verlangens … een frisse adem. Wat wil je nog méér? Wist je dat mensen in gebieden met nucleaire stralingen gember aangeboden krijgen van de overheid? Zomaar … dacht je???

 

Dagelijks dus een triootje van

kaneel, gember en kurkuma!

 

Kaneel - gember - (15) - toegevoegde waarden - dieetrecepten

 

In mijn 14 de artikel beschreef ik je de voordelen van kurkuma. Nu kreeg je info over kaneel en gember. Maak van deze inzichten gebruik om een gezond en fit lichaam te krijgen, te hebben en in de toekomst te behouden.

Maak er dus dagelijks een triootje van!!!

Je zal er waarschijnlijk moeten aan wennen dat je vanaf dàt moment steeds gezond en vol energie bent.

“Achter de schermen” wordt je vet verbrand. Je moet er – na inname – niet meer mee bezig zijn. Ze werken voor jou: plichtbewust en doeltreffend. Wat wil je nog meer? Daar bovenop krijg je een cadeautje van heerlijke recepten voor tijdens de eindejaarsfeesten: genieten kan ook op een gezonde manier!

 

  1. De afslank receptenbijbel valt bij zovelen enorm in de smaak. Ga eens grasduinen via onderstaande link. Misschien spreekt het ook jou aan en ga je er mee aan de slag! Want je weet dat JIJ het zelf moet doen …

Klik hier voor meer informatie.

 
  1. Simpel Slank is niet het zoveelste dieetboek, maar een verfrissend afslankplan/boek, waarbij overgewicht bij de echte oorzaak wordt aangepakt: het balanceren van je lichaamseigen hormonen. Mogelijk voel je je hier goed bij. Voor elk wat wils. Het zou op jouw lijf kunnen geschreven zijn en is het voor jou een geschenk uit de hemel.

Wanneer je nieuwsgierig bent en méér wil weten: klik dan op deze link.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *