Pure chocolade – gezondheidsvoordelen – énige koperproducent (16)

Pure chocolade is helemaal niet schadelijk voor je gezondheid … integendeel!!!

 

Pure chocolade - (16) gezondheidsvoordelen - énige koperproducent

Pure chocolade is een ‘waterdichte bevrediger’ voor elke zoetekauw. Pure hoogwaardige chocolade in het bijzonder (niet je typische Snickers) heeft verschillende gezondheidsvoordelen die het een beetje meer gerechtvaardigd maken om te snoepen!

 

 

Pure chocolade -(16) - gezondheidsvoordelen - énige koperproducentChocolade wordt – samen met vanille – al jaren beschouwd als het ultieme ‘troost-voedsel’ en het is een van de populairste voedingsmiddelen ter wereld geworden. Echter, vanwege de overconsumptie van dit zijdezachte, donkere, zoete voedsel waarschuwen veel gezondheidswerkers ervoor. Ze zeggen dat het calorierijk is en weinig ‘echte’ voeding bevat.

 

 

Zijn er gezondheidsvoordelen voor het eten van pure chocolade?

 

Uiteraard kan overconsumptie van voedsel een schadelijk effect hebben op de algemene gezondheid. Recente onderzoeken hebben echter aangetoond dat consumptie (met mate natuurlijk) van pure chocolade veel voordelen voor de gezondheid heeft. Dus elke dag 20 à 30 gram pure chocolade is eigenlijk een goede zaak!

 

Waarom pure chocolade en geen melkchocolade?

De reden is dat wanneer je pure chocolade vergelijkt met melkchocolade, pure chocolade met kop en schouders uitsteekt boven melkchocolade als het gaat om voedingswaarde en voordelen. Pure chocolade heeft meer vezels en voedingsstoffen, maar minder suikers en cholesterol.

Pure chocolade - (16) - gezondheidsvoordelen - énige koperleverancier

 

Het moet gezegd worden dat, wanneer we het hebben over pure chocolade, we het hebben over chocolade met een cacao-percentage van 70% en méér. Zorg dat je een fervente fan wordt van pure chocolade.

 

 

 

De belangrijkste gezondheidsvoordelen van pure chocolade

 

Het is goed voor het hart.

Misschien de meest bekende reden: pure chocolade is goed voor het hart. Pure chocolade bevat voedingsstoffen waarvan bekend is dat ze helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen en de bloedstroom te verhogen. Bovendien is alles wat cholesterol op een natuurlijke manier verlaagt, goed voor het hart.

Het verbetert je huid.

Pure chocolade bevat veel flavanolen, die de huid beschermen tegen schade door de zon. Dit betekent natuurlijk niet dat je het kunt doen zonder zonnecrème! Het betekent echter wel dat de flavanolen de schade aan de huid als gevolg van de zon verminderen. Daarom, als je een zomervakantie plant, kan je een paar weken voor je vakantie beginnen met het verhogen van je inname van pure chocolade. Over het algemeen heeft  pure chocolade een positief effect op de huid.

Kan diabetes voorkomen.

Insuline is een woord dat geassocieerd is met diabetes. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat pure chocolade de insulinegevoeligheid verbetert. Dit betekent dat pure chocolade de bloedsuikerspiegel kan verbeteren. Vanwege zijn eigenschappen kan het eigenlijk worden opgenomen in een diabetisch dieet.

Het is voedzaam.

Chocolade bevat veel goede aspecten. Natuurlijk bevat chocolade calorieën – tot 242 per 100 gram. Dit betekent dat het met mate moet worden gegeten. Pure  chocolade bevat echter mineralen zoals ijzer, magnesium, mangaan, zink, kalium en selenium. Het is ook een goede bron van vezels, die ongeveer 11 gram bevat.

Pure chocolade is ook het enige voedsel dat koper bevat: dus geef je kinderen pure chocolade! Dit was het advies van een kinderspecialist, die een toespraak hield op een info-oudercontactavond in de kleuterschool van mijn kids. Zijn uitspraak is me altijd bijgebleven!

Goede bron van antioxidanten.

Pure chocolade bevat ook een enorme hoeveelheid antioxidanten, die uitstekend zijn voor het bevorderen van de gezondheid van het hart, het verminderen van het risico op infectie en het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.

 

De cacaoboom

 

De cacaoboom is een van de beste bronnen van antioxidanten op aarde. Dit betekent dat zijn vruchten – de cacaopeulen ook antioxiderende eigenschappen hebben. Veel studies hebben aangetoond dat pure chocolade meer antioxidanten bevat dan bosbessen of Acai-bessen.

 

 

Pure chocolade - (16) - gezondheidsvoordelen - énige koperleverancier

 

Hoewel pure chocolade een hoger gehalte aan calorieën, vet en verzadigd vet heeft dan melkchocolade, zijn voedselvoordelen veel hoger dan die van melkchocolade. Als je bedenkt dat pure chocolade 22% meer ijzer, vier keer meer vezels en 242 gram meer theobromine (de alkaloïde die de bloeddruk verlaagt) per halve reep bevat dan melkchocolade, dan wordt het beeld duidelijker dat pure chocolade veel voordelen voor de gezondheid heeft.

 

Pure chocolade - (16) - gezondheidsvoordelen - énige koperleverancier

 

Het is ook de moeite waard om te beseffen dat donkere chocolade minder koolhydraten en de helft van de suiker van melkchocolade heeft en het is gemakkelijk te begrijpen waarom  pure chocolade veel voordelen voor je gezondheid heeft.

 

 

 

Pure chocolade is absoluut de voorkeurssmaak van chocolade als het gaat om die middernacht snacks of vakantietrips. Zorg ervoor dat je jezelf ook niet te veel verwent!

 

Pure chocolade - (16) - gezondheidsvoordelen - énige koperproducent

 

Wil je toch al graag andere bronnen raadplegen voor meer recepten?

 

1. De afslank receptenbijbel valt bij zovelen enorm in de smaak. Ga eens grasduinen via onderstaande link. Misschien spreekt het ook jou aan en ga je er mee aan de slag! Want je weet dat JIJ het zelf moet doen …

Klik hier voor meer informatie.

 
2. Simpel Slank is niet het zoveelste dieetboek, maar een verfrissend afslankplan/boek, waarbij overgewicht bij de echte oorzaak wordt aangepakt: het balanceren van je lichaamseigen hormonen.  Mogelijk voel je je hier goed bij. Voor elk wat wils.  Het zou op jouw lijf kunnen geschreven zijn en is het voor jou een geschenk uit de hemel.

Wanneer je nieuwsgierig bent en méér wil weten: klik dan op deze link.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *