Suiker of vet: waarvan word je dik? Of is het niet wat het lijkt? (24)

Suiker-of-vet … waarvan word je dik?

 

Suiker-of-vet

Suiker -of-vet

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén van beiden of van alle twee?  

 

Zijn het gedemodeerde inzichten,

die we ooit wel voor waarheid hebben aangenomen … ???

Enerzijds werpen nieuwe wetenschappelijke onderzoeken een gans ander licht op het verteringsproces van het lichaam, anderzijds zijn oude (maar goede) onderzoeken met vervormde uitslagen de wereld ingestuurd.

Vervormd, omdat er belangenvermenging is geweest, die fraude op grote schaal in de hand gewerkt heeft. Er zijn helaas ontelbare dollars en euro’s overhandigd, om een uitslag te beïnvloeden.

 

Suiker-of-vet

 

Er zijn door “de groten” o.a. reclameblokken gekocht, om – net  wanneer er kinderen vóór de buis zitten – reclame te kunnen maken voor een voedingsproduct dat ze dan soepel gepromoot krijgen. Kids zijn een dankbaar publiek. Boterhammen willen ze ’s ochtends niet eten, maar een kommetje granen gaat er wel in … dus … slag thuisgehaald!

Zo worden volwassenen óók geïndoctrineerd door de reclame. Niemand vraagt zich af of het product werkelijk zo goed is als door de makers ervan beweerd wordt.

De ene maakt de andere zwart: je moet vet vermijden wil je afslanken: want vet heeft zoveel meer calorieën dan suiker. De vet-voorstanders zeggen dat suiker de boeman is.

Waarschijnlijk is er op internet geen enkel onderwerp waar zoveel over geschreven werd en wordt als over “vermageren“.

De meest uiteenlopende beweringen doen de ronde.

Iedereen die met overgewicht te kampen heeft, kent de kruisweg van aankomen en afvallen. Het lijkt een succesvol huwelijk te zijn met mijnheer “Jojo”. Het houdt een leven lang stand.

 

Moeder Natuur versus voedingsindustrie

 

Dit is zó mooi!!!

Moeder Natuur zorgt zó goed voor al haar bewoners: de kruipers, de zwemmers, de lopers en de vliegers: van de kleinsten tot de grootsten, met alles er tussen in.

In het dierenrijk  weet elkeen wat goed voor hem is en hij eet tot hij verzadigd is, zónder te verdikken!!! (Huisdieren worden door de mens gevoed en kunnen dik worden!!!)

In het mensdom verloopt het niet zo vlekkeloos.

Mensen zijn zich gaan moeien met het voedsel dat zo rijkelijk voorhanden is. Ze zijn gaan knoeien uit winstbejag. Waarden als gezondheid, voeden en eerlijkheid hebben ze aan hun laars gelapt. 7/8 ste van het eetbare in de supermarkt is door mensen gemanipuleerd, met enkel als doel winst te maken.

Ga je dus opnieuw naar het zuivere onbewerkte voedsel is je lijdensweg voorbij! Dan kan je óók eten tot je verzadigd bent, ZONDER te verdikken.

Het is echter omdat je steeds op wilskracht leeft en jezelf rantsoeneert, dat na zeer korte tijd een “kleine” honger knaagt … en je naar een tussendoortje grijpt (waarvan je denkt dat het gezond is – beweerden ze toch in de reclame)

 

Wat brengt dan de verandering teweeg?

 

In mijn vorige blogs heb ik het zo vaak over mindset gehad: je denken moet veranderen.

Ik citeer Albert Einstein:

De definitie van krankzinnigheid is: steeds weer hetzelfde doen om vervolgens een ander resultaat te verwachten”.

Kijk eens heel eerlijk naar je eetgedrag. Hoe beïnvloeden gangbare normen en uitspraken je houding? Wat geef je door aan je kids? Hoe laat je je in de supermarkt verleiden door het onnoemelijk aanbod van vergif?

Suiker-of-vet? Van waaruit kies je je “vulling”? Of weet je gewoon niet meer wat werkelijk goed voor je is, zodat het eten je ook écht voedt en je een verzadigd gevoel hebt voor uren?

Welke kennis deed je op? Wat leerde je uit je blunders?

Helaas leidt ongebruikte kennis tot NIETS.

In het dierenrijk stoot een ezel zich geen twee keer aan de dezelfde steen,

in het mensdom echter gaat men steeds opnieuw tegen de vlakte bij dezelfde hindernis.

 

Dit stemt toch tot nadenken, niet???

 

Wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij!

 

Twee dingen zijn nodig om te veranderen: nieuwe inzichten én de moed om deze kennis daadwerkelijk in praktijk om te zetten. Dan is het resultaat gegarandeerd:

slank worden, dit nadien probleemloos kunnen handhaven én steeds een verzadigd gevoel hebben tot je lichaam te kennen geeft dat er nieuwe brandstof moet ingedaan worden.

Voor je auto vind je dit logisch. Je gaat echt niet tanken omdat je weer een tankstation passeert (zie blog 1) Op je dashboard zie je wel wanneer het zover is.

Ons lichaam is een genie, een gesofisticeerde machine, die bij juist gebruik feilloos functioneert. De hersenen sturen signalen rond en alle functies zijn op elkaar afgestemd: tekorten worden aangevuld, overschot wordt afgevoerd. Ons lichaam beoogt maar één ding: perfect evenwicht.

De blog (9) over cholesterol geeft duidelijk weer waarom we vet nodig hebben. Neem je de tijd om alle informatie blog 1 tot 24 eens rustig te lezen, merk je hoe ik dingen wil duidelijk maken.

Suiker-of-vet?  Alle suikers (ook de natuurlijke koolhydraten uit fruit … ) hebben een invloed op je bloedsuikerspiegel: hier draait alles om!!! Door deze impuls wordt er insuline aangemaakt. Ik hou de uitleg simpel: om een lang verhaal kort te maken: die insuline zorgt ervoor dat er vet opgeslagen wordt.

Volvetten hebben géén impact op de bloedsuikerspiegel, waardoor er geen reserves aangelegd worden.

Wanneer je dit weet is de keuze tussen suiker-of-vet vlug gemaakt.

Van lightproducten word je dik! (raar toch?)

Koolhydraten maken je dik!!!

Van honger lijden word je dik!

Diëten maakt je dik!

Dus: eet je slank!!! (blog 4)

 

“Lichter”    

Het fantastische boek van William Cortvriendt

 

Je leest het in één adem uit. Alles wordt plots duidelijk. Kristalhelder en eerlijk. Geen belangenvermenging, géén euro’s achterovergedrukt …

Uiteraard kan en mag ik hier niets uit publiceren.

In zijn boek (€ 20) beschrijft hij – als reguliere arts – hoe de spijsvertering werkelijk verloopt en welke invloed àlles wat eetbaar is, met je doet. Hij vertelt waarom we steeds dikker worden en waarom meer bewegen en minder eten niet helpt.

De suiker-of-vet vraag wordt wetenschappelijk onderbouwd. Hij haalt zijn bronnen aan.

Plots zie je het “waarom”, het totale plaatje. Dus als je dàt doorhebt, wordt elke hap een bewuste keuze.

Om dan – na deze ingrijpende inzichten – wél héérlijk te kunnen eten, heeft hij ook een receptenboek samengesteld.

 

Suiker-of-vet

 

Mogen eten tot je verzadigd bent, klinkt toch als muziek in de oren!

 

 

 

Tijdens het lezen van het boek was mijn verbazing het grootst bij het vernemen van het aantal keren dat je op een dag hoort te eten en wààrom!!! Nu begrijp ik dat ik totaal fout dacht. Oude ingebakken overtuigingen heb ik door dit boek, moeiteloos kunnen opruimen. Het leven lacht me toe!!!

 

Suiker-of-vet

 

 

William Cortvriendt:

Lichter:                ISBN: 978 94 92798 03 9               Uitgeverij: Lucht  Hilversum

3 boeken met dezelfde titel:

  1. Hoe word je 100   ISBN10  9491729209          ISBN13  9789491729201
  2. Het actieboek          ISBN10  9492495031          ISBN13  9789492495037
  3. Het kookboek         ISBN10  94924950231         ISBN13  9789492495020                                                             (momenteel niet in voorraad)

 

Maak je niet dik.                  ISBN10  9491729373             ISBN13 9789491729379

 

Via deze link  kan je nog steeds terecht voor hypnose (ook rookverslaving!)

en het beheersen van de Levenskunst.

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *