Werkelijk transformeren enkel door je gedachten! (48)

Werkelijk transformeren is als alchemie. Van lood goud maken …

 

werkelijk transformeren

Hoe vaak hoor je deze uitspraak:

“mensen verander je niet. Je kan toch van geen lood goud maken.”

 

werkelijk transformerenInderdaad!  “Jijkan niemand veranderen! Hoe graag je dit ook zou willen en oh …  hoe vaak je het trachtte te doen. Echter zonder resultaat. Het blijft bij verwachten en de teleurstelling wordt werkelijkheid.

 

 

Al enkele blogs neem ik je mee op de wondere tocht doorheen de hersenen. Je leerde over de kracht van de gedachten, het doorbreken van oude gedragspatronen en de impact die dit op je heeft.

 

Niemand kan dit voor jou doen!

 

Enkel jij kan van ongekende mogelijkheden een nieuwe realiteit maken. Dit is een proces dat binnenin moet gebeuren.

Werkelijk transformeren kan alleen jij!!!

Eenieder gelooft heel diep vanbinnen dat hij in staat is tot grootsheid. Hij gelooft in zichzelf.

De confrontatie echter met de werkelijkheid heeft dit mogelijk afgestompt, zodat iemands zelfbeeld een flinke deuk heeft gekregen. Hier begint dan de vicieuze cirkel van het negatief denken, die een pijnlijke ervaring opgeleverd heeft, waardoor een gevoel ontstaan is die een nieuwe negatieve gedachte tot gevolg heeft.

Door de herhaling is conditionering ontstaan.

In blogs 32, 33 en 34 had ik het over lichaamsklachten. Ze zijn een signaal dat jij uit evenwicht bent. Hoe méér je uit evenwicht bent door onverwerkte emoties, hoe zieker jij wordt.

Ga je nu je heil zoeken in genezing van buitenaf: bv. medicatie, schiet je het doel voorbij.

Begin je te eten of te snoepen om mentale leegten te vullen, bereik je je ook doel niet.

 

Waarom niet?

werkelijk transformeren

 

Omdat je op de verkeerde trein stapt! Je wou naar de zee … maar in het station van Brussel Centraal stap je op de trein die naar het oosten rijdt en een heel tijdje later stel je vast dat je in Luik bent … Op zich is Luik géén probleem, maar jij wou ergens ànders aankomen. Dus moet je goed opletten welke richting je neemt.

Ben je niet alert, overkomt je steeds hetzelfde. Als mensen dus beweren dat je ‘iemand niet kan veranderen’  hebben ze eigenlijk gelijk. Niemand kan voor jou in Brussel op de goede trein stappen: ze kunnen het je wel met handen en voeten uitleggen en hopen dat je de juiste handeling stelt, maar daar blijft het bij.

 

Wat je moet weten …

 

Er wordt door wetenschappers beweerd, dat een mens maar 5% van zijn hersencapaciteit daadwerkelijk gebruikt. Dus 95% onbenutte voorraad … waar men niet bij kan! Er wordt óók beweerd dat Moeder Natuur niet verkwist. Alles wat ze gecreëerd heeft is zinvol: géén verspilling dus … tja … bizar …

In heel het menselijk lichaam is alles nodig. Zelfs de blinde darm … al weet men op dit moment niet exact wat zijn functie werkelijk is. Men komt er ooit wel achter.

Maar 95% hersenmassa blijkt ongebruikt te zijn!!!

Wat is geweten over de hersenen?

Onze hersenen zijn “een brei” die uit 75% zout water bestaat met daarin 100 miljard zenuwcellen, (neuronen) die rondzweven in deze waterige massa. In blog 43 zette ik een afbeelding van zo een hersencel: het lijkt wel een boom met veel vertakkingen die zich met elkaar kunnen verbinden of net de mogelijkheid bezitten om zich van elkaar los te maken: te ontkoppelen.

Dacht je nu dat elke hersencel maar één verbinding kan maken met een andere … dan heb je het helemaal mis. Dat kan gaan van 1000 tot 100 000 verbindingen. Van je neocontrex: ‘het gedeelte waarmee je denkt’ weet men dat er 10 000 tot 40 000 verbindingen per neuron (hersencel) bestaan.

Dus werkelijk transformeren kan enkel maar wanneer er in het brein andere verbindingen tot stand komen. Daarom moet je weten hoe het werkt.

Als je op je oude denkpatroon je leven leeft, verandert er niets: vandaag is gisteren, morgen is vandaag, dus je toekomst is je verleden …

Willen dat een ander verandert is dus zinloos.

In elke relatie wordt er getracht de andere te veranderen … zou toch handig zijn als manlief  zou denken, voelen en handelen als mevrouw … of ouders trachten hun kinderen naar hun hand te zetten omdat dat gemakkelijker is in de omgang.

Hoe méér moeite er gedaan wordt om de andere te veranderen, hoe groter de weerstand is van ‘het slachtoffer’.

Enkel de persoon zelf kan in het huidige moment werkelijk transformeren.

Over het ‘hier en nu’ heb ik het in blog 41 uitvoerig gehad.

 

werkelijk transformeren

Je kan geen nieuwe toekomst creëren wanneer je op het oude stramien van je denken blijft voort borduren.

Net zo min kan je een prachtige grote nieuwbouw zetten op oude kleine funderingen, tenzij je hetzelfde huis bouwt …

 

 

Wat is eigenlijk DNA?   (desoxyribonucleïnezuur)

 

Dit woord, samen met ‘genen’ wordt zo vaak gebruikt: maar wat is het eigenlijk?

werkelijk transformerenEen spiraalsgewijs gedraaide ladder geeft zeer goed weer wat je je er moet bij voorstellen. Alles wat aangeeft dat “ik” “ik” ben, enig en uniek en niemand anders, zit opgeslagen in de ladder. Elke helft van de ladder heeft zijn partner aan de andere kant waarmee hij een paar vormt..

De gebruiksaanwijzing voor het maken van “eiwitten” (= proteïne: de bouwstoffen van ons lichaam) ligt opgeslagen ons DNA.

Genen zijn eigenlijk lange stukken DNA.

Elke cel in ons lichaam heeft die ladder!

Komt er nu een gloednieuwe gedachte binnen in de neocontrex (de plaats in je hersenen waarmee je denkt) wordt er ‘simplistisch gezegd’ een postbode uitgestuurd naar de cellen om tot de productie van eiwitten over te gaan, die nodig zijn om de exacte veranderingen tot stand te brengen.

Je DNA en je genen kunnen dus veranderen door de boodschappen die deze ontvangen vanuit je denken.

Werkelijk transformeren heb je dus zelf in de hand: het is niet je lotsbestemming.

Wil je van gelijk welke ziekte genezen, moet er enkel de juiste boodschap verstuurd worden om dàt specifiek eiwit aan te maken dat nodig is voor de realisatie van de bestelling.

Als je beseft dat 98,5% van ons potentieel DNA ongebruikt is en enkel wacht om ‘uit het rek gehaald’ te worden om verwerkt te worden, weet je dat je over een enorm vermogen beschikt.

 

Je hebt een sportwagen

in de garage staan en je blijft je dag in dag uit

met een driewieler voortbewegen …

werkelijk transformeren

 

Via deze link kan je me bereiken voor meer informatie en wanneer je persoonlijk gecoacht of gehypnotiseerd wenst te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *