Gemiste kansen haal je niet terug – je uitstelgedrag (49)

Gemiste kansen ben je kwijt!!! Je kan ze onmogelijk terughalen. Heb jij ook zo’n uitstelgedrag?

 

gemiste kansen

 

Wanneer iemand je op iets wijst dat niet écht oké is, hoe vaak gebruik jij dan de standaarduitdrukking:     “ja … ik wéét het!!!” Krijg je dan ook als antwoord: “en, wat dóe je met je wéten???”

 

gemiste kansen

 

Je bent je blijkbaar niet bewust dat je maar één enkel NU-MOMENT hebt, waarin je iets kan doen en dat de tijd langzaam en onopvallend gestaag verder schrijdt. Daardoor maak je je niet de geringste zorgen en denk je dat je nog álle tijd van de wereld hebt.

 

 

Je leeft je leven, zoals je dit al jaren doet. Er is geen haast bij. “Morgen zal ik …”

Daar zijn je gemiste kansen!

 

Je uitstelgedrag

 

Ligt luiheid aan de basis van je uitstelgedrag of is het de macht van de gewoonte?

Schiet je pas in actie wanneer de  deadline’  in zicht komt en de tijd begint te dringen?

En … hoe vaak red je het dan niet meer, is dàt wat af moest zijn, niet klaar??? Welk excuus gebruik je dan?

 

gemiste kansen

“Weten” is nutteloos, wanneer ‘de mind’ denkt dat er tijd genoeg is!

Je kan niet argumenteren met de tijd: die is ongenadig, onverbiddelijk! Om is om!!!

Wat je allemaal met jezelf moet doen om te transformeren, (blog 48) om een nieuw wezen te worden is zovéél werk, dat je elk moment moet benutten. Je hebt geen tijd te verliezen. Blijf het dus niet uitstellen, verspil je leven niet. Het zijn gemiste kansen.

Weten wat je met je leven wil is 1,

zelfverzekerd aan de slag gaan om dat te bereiken is 2.

Laat de inhoud van de vorige blogs diep tot je doordringen. Zorg dat je begrijpt wat er bedoeld wordt.

 

Begrip moet tot actie leiden

 

Zolang je iets wéét, blijf je ter plaatse trappelen. Pas wanneer je je inzicht in de praktijk omzet, heb je het werkelijk begrepen. Weten is geen begrip. Het  je-bekend-zijn-van-iets, zet je niet aan tot daden. Je slaat het op: het is enkel informatie. Zo kan je een hoofd vol goede informatie bezitten en toch als een wrak door het leven gaan.

Begrip betekent actie.

gemiste kansen

 

Wanneer je iets begrijpt, begin je er onmiddellijk mee te werken, want je bent overtuigd dat het je succes zal opleveren.

Het moet echter wel je eigen kennis zijn waardoor je tot begrip gekomen bent en niet ‘van-horen-zeggen’. Zorg dat het geen gemiste kansen zijn.

 

Want:

  • het is ‘vijf vóór twaalf’: het moet nú gebeuren!
  • bekendheid is geen begrip
  • kennis moet waarheid worden

 

Gemiste kansen

 

Om iets te doen moet je zelfverzekerd zijn, geloven in je eigen kracht en de bereidheid hebben om aan de slag te gaan. Enkel wanneer je vanuit je eigen ervaring tot het besef komt dat het inderdaad zo werkt, wordt het jouw waarheid.

Je kan de klok niet terugdraaien en gemiste kansen oprapen. Ze zijn wég!!!

Al de voorbije jaren heb je kennis opgedaan. Die werd je door iets of iemand aangereikt. Gewoonlijk herinner jij je de situatie waarin je de kennis opdeed. Soms kristalhelder, soms vaag. Je richt je dus naar buiten: naar de ‘aanreiker’ van de kennis.

Maar het is geen éénrichtingsverkeer! Jij bent diegene die de kennis opdeed: dus het gaat nu niet enkel naar het object, maar de aandacht moet ook naar de ontvanger gaan: dus is kennis tweezijdig: de gever en de ontvanger.

Wijsheid is toegepaste kennis! Het in de praktijk omzetten van wat je wéét, maakt je tot een wijs mens. Geen gemiste kansen meer.

Wanneer je je bewust wordt van je kennis, deze tot een begrip maakt en daadwerkelijk handelt, dan grijp je elke kans met beide handen.

 

Je evenwicht bewaren

 

In blog 38 had ik het over een deuk in je auto! Jij bent de eigenaar van de auto, maar je bent de deuk niet!!! Er is een object en een subject.

Ofwel gaat je aandacht naar de deuk of je ervaart dat jij diegene bent die de herstelling zal moeten betalen. Het zijn twee uitersten.

Jouw aandacht is fundamenteel. Waar je je aandacht op richt vermeerdert in waarde, er wordt als het ware een nieuwe wereld geschapen. Onttrek je je aandacht ervan, valt ook die wereld weg.

Door je aandacht kan je dus werelden scheppen.

Je mind switcht constant van het ene naar het andere. In dit voorbeeld: van de deuk naar de eigenaar en omgekeerd.

Dit brengt je uit balans. Zet je nu een stapje achteruit, zie je van op afstand hoe dit in zijn werk gaat. Je bent getuige!

 

gemiste kansenWanneer jij je precies in het midden bevindt, bén je in het middelpunt.

Dit evenwichtspunt is ‘de getuige.’

Beiden moeten er zijn om een midden te hebben. De kunst bestaat erin dat jij precies in dat midden gaat “zijn”.

Dan heb je het centrum van het bestaan bereikt. Enkel daar ben je geworteld, gegrond, stil en gelukzalig: in dat centrum is geen dualiteit.

Gemiste kansen komen dan nog zelden voor!

Wanneer je je tegelijkertijd bewust wordt van het object (de deuk) en jij die de eigenaar bent van de auto, kun je tussen die twee in evenwicht komen. Veréénzelvig je niet met het ene óf het nadere, maar distantieer je ook niet van één van beiden: word je bewust van beiden !!! Zo kan jij de derde worden en de derde is een vrije positie. Met twee kun je bewegen, schuiven, balanceren en kan je tot een middelpunt komen.

Precies in het midden is er geen dualiteit, deze is maar een verlengstuk van jou, zoals de wip twee armen nodig heeft om op en neer te gaan.

Je kan heel gemakkelijk van het ene uiterste naar het andere gaan.

 

  • Als je teveel eet kan je zeer gemakkelijk vasten: maar er een gedisciplineerd eetgedrag op nahouden is aards moeilijk. Matig eten lijkt onbegonnen werk!!!
  • Als je teveel praat kan je gemakkelijk naar stilte overgaan: minder praten echter is een hele opgave.
  • Je kan intens van iemand houden of deze hartsgrondig haten: onverschillig zijn is een ander paar mouwen.

 

Van het ene uiterste naar het andere gaan is kinderspel. Het midden houden is uitermate moeilijk.

“De gulden middenweg!!!”   

Je mind staat erop vóór iets te zijn of ertegen. Hij kan maar bestaan als er een contrast is. Hij kan enkel functioneren bij tegengestelden.

Ga jij nu bewust tussen de twee instaan, word je die getuige, waardoor je evenwicht gaat ervaren in je leven: word neutraal!!

 

Gemiste kansen haal je niet terug, dus benut ze in elk NU-MOMENT!

 

gemiste kansen

 

Via deze link kan je me bereiken indien je persoonlijk gecoacht wenst te worden, je vragen hebt, gehypnotiseerd of gemasseerd wil worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *