Planten communiceren woordeloos … wij mensen ook? (54) deel 1

Woordeloos communiceren is een gave van plant en dier, dat hebben onderzoeken uitgewezen. Er treedt een heel systeem in werking wanneer een plant hulp nodig heeft!

woordeloos communiceren

 

 

 

 

Komt er een belager in de buurt die zich verheugt op een heerlijke maaltijd, wordt de plant alert en scheidt hij onmiddellijk een vocht af waardoor het smakelijke brokje opeens niet meer zo lekker is.

 

 

 

 

Blijkt dit niet voldoende te zijn worden sterkere middelen ingezet. Door een bepaalde geur af te scheiden gaat de alarmbel luiden bij dieren, die de belagers lusten, zonder de plant te schaden.

 

woordeloos communiceren

 

Lieveheersbeestjes en mieren schieten ter hulp.

Soms is het overmacht en verliest de plant de strijd …

Dan wordt een eerlijke behandeling van de mens verwacht. De koning van de schepping moet dan op een verantwoorde manier ingrijpen.

 

 

Helaas doet de mens dit niet altijd correct en speelt belangenvermenging een rol: grotere opbrengst ten koste van …

Het zou héél anders kunnen!

Plant je bv. basilicum en Afrikaantjes (tagetten) tussen je groenten en onder je vlierstruik, heb je geen last van bladluizen: ze haten de geur van deze twee kleine plantjes … eenvoudig toch???

 

Planten kunnen gedachten lezen

 

Dr. Cleve Backster (1924 – 2013) verrichtte baanbrekend werk met zijn onderzoeken.

Maar zoals het nog wel vaker voorvalt, werd zijn werk door “de wetenschappers” niet erkend: hoewel de bewijzen onder hun neus lagen.

We schrijven 1966. Backster, zat op een avond in november, nog laat te werken aan de voorbereidingen voor de opleiding van een zes weken durende cursus over de polygraaf (leugendetector) voor politie organisaties.

woordeloos communiceren

 

 

Voor hij de deuren sloot, bemerkte hij dat de twee kamerplanten dringend een scheutje water nodig hadden. Hij vroeg zich af hoe snel eigenlijk het water van de wortel tot in het verste blad geraakt.

 

 

 

Voor de grap sloot hij een polygraaf aan op een blad: omdat het toestel veranderingen opvangt. Daardoor ziet men of iemand liegt, omdat de huid elektrische meetbare wijzigingen registreert. Daarnaast merkte hij op dat er nog andere informatie doorkwam: het was eigenlijk een bedreiging voor de plant dat er klemmen op een van zijn bladeren zaten en dat stoorde de plant.

Dit verbaasde Backster! Benieuwd als hij was, kon hij het niet laten dit uitvoerig te testen.

Eerst doopte hij het puntje van een blad in hete koffie, echter zonder reactie. Dan maar lucifers halen in de ruimte ernaast om een vlammetje te houden onder een blad. Bij de gedachte alleen, schoot plots de registratiepen de hoogte in! Hij had nog niet eens iets gedaan, zelfs de kamer niet verlaten. De pen schoot opnieuw de hoogte in toen hij binnenkwam en uiteraard wanneer hij de lucifer aanstak en het blad verbrandde.

Het stemde hem tot nadenken.

Woordeloos communiceren bleek een feit!

De polygraaf bleef verbonden met de plant.

 

Een merkwaardig experiment

 

Toen hij de volgende dag inkopen deed, dacht hij aan het merkwaardig voorval met de plant. Bij wijze van experiment, stelde hij zich voor hoe hij bij thuiskomst de plant opnieuw zou verbranden en registreerde exact het moment van deze gedachte.

Wat gebeurde er?

Op hetzelfde moment als de boosaardige gedachte bij hem opkwam in de supermarkt, schoot de registratiepen de hoogte in!

Merkwaardiger: bij het ‘doen alsof’  was er géén reactie, bij het oprechte voornemen het écht te doen  reageerde de plant.

Hier is duidelijk sprake van woordeloos communiceren.

Nog merkwaardiger werd het wanneer hij twee dezelfde planten, elk in een andere kamer, aansloot en moest vaststellen dat de curven van beide polygrafen identiek gelijke waarden aangaven bij impulsen van buitenaf.

 

Empathisch vermogen

 

Er ging een wereld open voor Backster. Hij kon niet negeren wat hij gezien had. Hij hield papieren bewijzen in zijn hand. De curven waren exact een kopie van elkaar. De twee planten deelden dezelfde gevoelens.

Hij begon met mensen te experimenteren. Aangekoppeld aan de polygraaf werden, bij het bekijken van foto’s en video’s, de onuitgesproken gedachten geregistreerd: ze hadden een invloed gehad op hun cellen: angst, woede, erotisch geprikkeld, onverschilligheid …

 

Is er dan méér tussen hemel en aarde???

 

woordeloos communiceren

 

Kunnen gedachten écht overgebracht worden en een meetbare reactie teweeg brengen?

Tot dit besluit kwam Backster. Het veranderde zijn leven. De ene proefneming volgde na de andere, waarbij hij telkens exact de tijd noteerde van de situatie.

De polygraaf loog niet: zijn plant reageerde op zijn gevoelens, gedragingen en omstandigheden. Alles werd keurig door de naald van de leugendetector geregistreerd, zelfs bij een afgesneden blad van de plant!!!

Woordeloos communiceren bleek geen fabeltje te zijn.

Zo kon hij ook vaststellen dat planten, naast hun empathisch vermogen, ook een geheugen en een onderscheidingsvermogen hebben.

Gedreven door zijn enthousiasme, ging hij verder en deed onderzoek op dierlijke cellen. Hij had wel gevoeliger instrumenten nodig om meer signalen te kunnen opvangen.

De elektro-encefalograaf (EEG) bleek uitermate geschikt te zijn, omdat deze hersengolven kan meten.

Van dierlijke cellen naar menselijke cellen was maar een zéér kleine stap.

 

Opzienbarende ontdekkingen

 

Witte bloedcellen, eicellen en zaadcellen werden getest … maar gescheiden van de “cel donor”. Zelfs op een afstand van een tiental kilometers reageerden beiden identiek. De emoties van de donor werden geregistreerd op exact hetzelfde moment als bij de cellen in het proefbuisje.

Cellen reageren dus bij het zien van ingrijpende omstandigheden, zoals oorlogsbeelden, verkrachting en woede.

Het bleek echter uitermate belangrijk te zijn dat de testen spontaan gebeurden.

Werden mensen op voorhand ingelicht over wat hen te wachten stond, bleken de uitslagen van de polygraaf niet te kloppen. Er kwam bij sommige proeven helemaal geen reactie.

Dat bracht hem naadloos naar iets waarvoor hij ‘natuurkundig’  geen uitleg had …

Tenzij … er draadloze verbindingen zouden bestaan tussen alles wat leeft en waar we geen grip op hebben.

Zou woordeloos communiceren dan via golven/trillingen/frequenties mogelijk zijn?

 

woordeloos communiceren

 

Daarover zal ik het volgende keer in deel 2 hebben: blog 55

Via deze link kan je me persoonlijk bereiken met je vragen, noden en concrete hulp.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *