Verbeelding-werkelijkheid-zintuigen: hun onderlinge relatie (61)

Verbeelding, werkelijkheid en zintuigen … houden die verband met elkaar? Is er een onderlinge relatie tussen deze drie?

Verbeelding speelt zich af in je geest. Je denken neemt schijnbaar een loopje met de werkelijkheid. Fantasieën en verlangens gaan ongelimiteerd een eigen leven leiden.

Verbeelding

 

 

De werkelijkheid ziet er vaak heel anders uit: als uit een droom ontwakend, kom je weer ‘nuchter’ met beide voeten op de grond. De realiteit is meestal niet zo rooskleurig …

 

 

 

 

Zintuigen overtuigen je van de zin van je leven. Je kan het leven slechts ervaren via je zintuigen.

Verbeelding

 

 

Ze zijn de doorgang naar de ‘buitenwereld’. Het is de enige mogelijkheid.

 

 

 

 

 

Je werkelijkheid

 

Dit is wat je daadwerkelijk elke dag ondervindt. Daar sta je mee op en daar ga je mee slapen. Het is de soms ‘bittere’ realiteit: daar moet je het mee doen … of tóch niet …?

Vind je dat je het hard te verduren krijgt, een hondenleven?

Slaaf van “God en klein Pierke ”?

Een beetje meer respect en waardering zou wel mogen … een beetje méér vreugde en plezier … maar niemand gunt het je! Op zulke momenten slaat je verbeelding op hol: je waant je een koningin in een tropisch paradijs! Maar al gauw kom je weer met die beide voeten op de grond wanneer de werkelijkheid je terug fluit. Voorbij mooie dagdromen! Met een beetje geluk kan je ’s nachts nog van een heerlijke droom genieten. Meestal zijn die van de nacht niet zo fraai!

 

verbeelding

 

Elke ochtend neem je de draad van gisteren weer op: dezelfde pijn, hetzelfde verdriet, dezelfde verwachtingen die ingelost moeten worden voor je omgeving.

Eigenlijk sta je al moe op en dan moet je die zware rugzak vol verplichtingen nog om je schouders hangen.

En morgenochtend herhaal je dit ritueel.

Jij bepaalt je lot door de keuzes die je maakt. Je kan altijd kiezen! Je hoort enkel de consequenties van je keuzes te accepteren.

In blog 48 leerde je hoe je ervoor kan zorgen dat vandaag anders wordt dan gisteren, zodat je toekomst daadwerkelijk verandert.

 

Je verbeelding

 

Gedachten zijn vrij. Wat er zich in je verbeelding afspeelt, kan door niets of niemand beïnvloed worden. Enkel jij bepaalt of je je gedachten de vrije loop laat. Je kan met je denken in het verleden vertoeven, in het nu of in de toekomst.

Als je naar het spel van je kids kijkt, merk je wat een enorme fantasie ze hebben. De wonderbaarlijkste dingen lijken mogelijk. Ze gaan volledig op in hun spel. Een elastiek om hun hoofd en daar tussen wat opgeraapte kippenpluimen maakt van hen het opperhoofd van de indianen. Een rok van jou en een houten stokje maakt hen tot een toverfee. Niets belet hen om ongelimiteerd erop los te fantaseren.

Durf jij je verbeelding de vrije loop laten? Of ben je bang om voor de zoveelste keer in je leven teleurgesteld te zijn. “Dromen zijn bedrog …”  zingt Marco! Bescherm jij jezelf om geen pijn te hebben, omdat je toch de rauwe werkelijkheid onder ogen moet zien en er niets verandert?

Krijgt je geest een speelterrein om het meest ondenkbare scenario uit te dokteren? Rem je jezelf af? Kreeg je als kind de boodschap mee dat je moest leren nuchter en zakelijk te zijn om geen ontgoochelingen op te lopen? Ben je steeds op je hoede?

“Vraag en je zult krijgen”

een uitspraak die je bekend is. Maar dan moet je wel weten wat je wilt krijgen. Je werkelijkheid is wat ze is, maar óók wat jij er wil van maken.

 

Verbeelding

 

 

Stel je eens even voor dat alle mogelijkheden voor je open liggen: je kan gaan en staan en verwerven waar je al zo lang van droomt.  Even wrijven over de lamp van Aladin en het wonder voltrekt zich. Zou je dan nog aarzelen?

 

 

Ik voel echter je weerstand al: “ja maar, zó werkt het niet in het echt!!!”

Wie zegt dat?

Soms zeggen mensen: “dààr droom ik nu al mijn hele leven van en nu is het er plots.” Zonder dat ze er zich bewust van waren hebben ze deze droom al die jaren gekoesterd, zich ingeleefd en doorleefd … in hun verbeelding. Ze bleven dromen en hun dromen wisten hen te vinden. Ze werden waarheid.

 

Je zintuigen

 

In het kwantumveld is alles met elkaar verbonden (blog 55)

Elke gedachte wordt geregistreerd! De gedachte wordt maar een ervaring wanneer er een kanaal is om een ervaring op te doen. De enige weg tussen de geest en een daadwerkelijke ervaring loopt via de zintuigen. Er kan maar iets hoorbaar, zichtbaar, ruikbaar, tastbaat en proefbaar worden door het gebruik van het gehoor, het zicht, de reuk, de mond en de handen. Daardoor gaan we denken en pas dan ervaren.

Dus alles wat zich in je verbeelding afspeelt kan maar via één weg gematerialiseerd worden: de zintuigen. Je kan maar iets doorleven wanneer het een stuk van jezelf geworden is. Het moet een buikgevoel worden.

Een klein golfje van zintuigelijke waarneming kan een tsunami van gelukzaligheid veroorzaken. Je ziet een vakantiefoto en plots doorleef je het hele gebeuren opnieuw of je hoort een melodie die tijdens je vakantie grijsgedraaid werd en je hart smelt.

 

Het wonder geschiedt …

 

Je hebt je verbeelding nodig om de werkelijkheid te ontvluchten, te overstijgen. Aangezien in je verbeelding alles mogelijk is, kan jij je een heerlijk leven voorstellen. Je kan het draaiboek van je leven herschrijven: zoals jij zou willen dat het is. Geef je dromen een concrete vorm. Het moet voor jou kristalhelder zijn, zonder angst of twijfel, omdat jij altijd denkt dat dit voor jou toch niet weggelegd is. Geloof in je dromen!

Het enige dat belangrijk is om dàt wat je wil, te bereiken, is het te doorleven met je zintuigen. Hoor het, zie het, ruik het, proef het, voel het … en dan geschiedt het wonder.

Vergelijk het met een auto:

  • Het koetswerk is de werkelijkheid
  • De draaiende motor is je verbeelding
  • Gas geven en echt rijden zijn je zintuigen

Is er dus een onderlinge relatie tussen werkelijkheid, verbeelding en zintuigen?

Het ene kan niet zonder het andere! Je verbeelding wordt werkelijkheid omdat enkel de zintuigen het mogelijk maken. Willen alleen is onvoldoende, je moet het doorleven. Op deze manier verander jij daadwerkelijk je realiteit!

 

Verbeelding

 

Via deze link kan je me bereiken voor persoonlijke hulp of wanneer je met vragen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *