Allergie en voedselintolerantie: is het te verhelpen? (71)

Allergie … Ben jij ook allergisch voor alles en nog wat? Of is het een allergie voor één specifiek iets?

 

allergie

 

Ervaar je heftige reacties op dingen uit de natuur of op iets dat je eet? Beangstigende symptomen: het gevoel alsof je verpletterd wordt tussen een bankschroef, een verstikkend gevoel of je buik, die als een stoomlocomotief te keer gaat?

 

Allergie 

 

 

Mogelijk is het een lichtere vorm: een voedselintolerantie? Er rommelt wel wat. Het is niet prettig, maar roept geen paniek op. Het kan ook gelijktijdig optreden. Je bent dan helemaal van de kaart.

 

 

 

Vanwaar komt het?

 

Raar toch … de ene mens kan alles eten en er zich zeer goed bij voelen; in elk seizoen gaan wandelen, wat er ook door de lucht vliegt, zonder enige reactie te vertonen.

De omstandigheden zijn dezelfde, maar ze hebben een totaal andere impact op iedere mens. Dus heeft het duidelijk niets met het voedsel op zich te maken, noch met rondvliegend stuifmeel en pollen, katten of honden.

 

Allergie

 

Moeder Natuur biedt alles in overvloed aan om mens en dier te voeden. Er is voor elk wat wils. Er zijn duidelijk dingen bij die niet voor de consumptie voor de mens bedoeld zijn. Weet dus wat je eet!!!

Zuiver voedsel, zoals het in zijn natuurlijke vorm  in de natuur voorkomt, is gegarandeerd goed. Moeder Natuur houdt niet van gemene spelletjes! Ze gaat er wel van uit dat de mens zijn gezond verstand gebruikt. Wat enkel bedoeld is om de omgeving mooi te maken, wordt niet opgegeten. Zoveel is duidelijk.

Dus als het niet inhoudelijk aan het voedsel ligt, moeten er andere factoren meespelen. De ene mens ervaart een zeer uitgesproken reactie op iets, een allergie, die catastrofale vormen kan aannemen, de andere eet met smaak dezelfde ingrediënten op, die op zijn bordje liggen.

 

Waar heeft het mee te maken?

 

Wanneer je mijn vorige blogs aandachtig gelezen hebt, weet je dat dat er – vanuit het Oosters denken – geen ziekten bestaan, maar dat er alleen ‘zieke mensen’ zijn die min of meer uit evenwicht zijn door gevoelens die ze niet de juiste plaats kunnen geven in hun leven. Het lichaam geeft dan bepaalde signalen, als hulpmiddel, indicator, om het evenwicht te herstellen. Het is geen ‘ziekte’ zoals de reguliere geneeskunde het noemt en waarvoor een scheikundig product (medicament) moet ingenomen worden, om het ‘signaal’ te laten verdwijnen. Daarmee is de ware oorzaak niet verdwenen.

Het gaat dus écht niet om het signaal, in dit geval: de allergie of de voedselintolerantie!!! Maar om de reden waarom het lichaam deze reactie geeft.

Je lichaam meent het eerlijk met jou en zal een reactie geven als het mis gaat. Het spreekt een duidelijke taal, maar die helaas niet begrepen wordt.

 

Allergie

 

 

 

‘Puffertjes’, pillen en zalfjes moeten dan de boel in evenwicht krijgen.

 

 

 

 

Het blijkt maar een tijdelijke oplossing te zijn. De allergie blijft. Je alle genoegens ontzeggen is natuurlijk óók een oplossing.

Nooit een ijsje, nooit fruit of noten, uit de buurt blijven van honden en katten, zeker niet wandelen is de natuur … is het dàt??? Altijd gefocust zijn op wat niet kan??? Dit is geen leven! En zo is ‘leven’ ook niet bedoeld.

Er is zoveel dat het leven kleurt en aangenaam maakt.  Allergie verwijst naar dieperliggende oorzaken.

 

Waarover dan concreet?

 

Net die dingen waar je  een allergie of een intolerantie voor hebt, laten zien dat het gaat om het verbergen van je ware gevoelen. Je laat je beïnvloeden door anderen of omstandigheden. Je geluk is onafhankelijk van iets buiten jezelf: van de houding van anderen, van gebruikt voedsel of stof dat je inademt.

Wanneer je je daarvan bewust wordt, straal je dit ook uit. Wil je in het leven echt gelukkig zijn, moet je tevreden en gelukkig zijn met jezelf: je bent enig en uniek: uiterlijk en innerlijk. Uiterlijk geef je de indruk dat het je allemaal niet kan schelen wat anderen van je denken, terwijl dit in feite wel zo is. Het raakt je, je voelt je klein, onmachtig, niet erkend en oh zo kwetsbaar.

Een diepgewortelde angst beheerst je leven.

Daardoor ga je jezelf afsluiten, krijg je onvoldoende licht en zuurstof. Enkel in wisselwerking met je omgeving en het voedsel dat je tot je neemt, kan je het leven in zijn volheid beleven, op voorwaarde dat jij dit volle leven eerst in jezelf erkent en toestaat.

Jij bent sterker, voller, volmaakter dan je denkt. Kom tot zelfrespect. Niemand hoeft jou iets te geven, alleen jij dient jezelf eindelijk naar waarde te respecteren.

Het is je geboorterecht dat jij mag genieten van alles wat Moeder Natuur zo  overvloedig en rijkelijk aanbiedt. Niets van alles wat eetbaar is voor de mens, schaadt je gezondheid.

Je eigen denken verhindert je om volop te genieten van alle zintuiglijke genoegens van het leven en houdt de allergie in stand.

Het zijn je zintuigen die in opstand komen: vooral de smaak vraagt je om de volledige waardering van je eigen natuur!

Mogelijk focus jij je op enkele bepaalde punten in je leven, waardoor je de rest van je mogelijkheden negeert.

Alles waarvoor jij  een allergie hebt, is een oproep tot bewustwording van je prachtige persoonlijkheid en een verzet tegen de miskenning van je eigen natuurlijke gevoelvolle ‘Zijn’.

Je hart weet het, maar je verstand pruttelt tegen en weigert constant.

Kom tot het volledig besef van al je mogelijkheden.

Niets is slecht of lelijk aan je: het gaat slechts om je eigen overtuigingen. Enkel jij hebt deze blokkades opgeroepen, dus ben je ook in staat ze op te ruimen.

Je verhindert jezelf om tot bij je diepste kern te komen.

Enkel wanneer je alles kan loslaten, wat zich buiten jezelf bevindt en waarvan je meent dat het een impact heeft op je leven, kan er verandering komen  Nu onderga je je allergie als iets waar jij mee opgeschept zit.

 

De oplossing

 

In blog 48 had ik het uitvoerig over nieuwe verbindingen in je hersenen. Door je bewustwording kan je andere leefpatronen creëren.

Zie jezelf nu concreet een verbinding maken: span een stevige draad naar je innerlijke dynamiek, naar je levenswarmte, naar de blijheid en het waardebesef van je jezelf: zonder enig voorbehoud!!!

Zo kan je de neuronen in je hersenen met elkaar verbinden en deze beïnvloeden mekaar nu in positieve zin.

Zoek voor jezelf uit wat er zich diep in jou afspeelt: een schreeuw om aandacht, oude wonden die steeds opnieuw gaan bloeden, een negatief zelfbeeld …

Wanneer jij de vermemelde funderingen er onder uit haalt en je leven op een stevige constructie heropbouwt, ga je merken dat allergie en voedselintolerantie echt tot het verleden behoren.

Het lichaam moet geen signalen meer uitzenden, opdat je aan de slag zou gaan om je innerlijke evenwicht te bereiken.

Dan kan je met volle teugen genieten van de rijkdom van de natuur! Weg met elke allergie of intolerantie

Lukt het je niet om dit alleen voor mekaar te krijgen, is er een zeer doeltreffend middel: door hypnose worden de verbindingen op een diep mentaal niveau – door de hypnotiseur –  tot stand gebracht.

Nadien kan je gecoacht worden om je leven van op een nieuwe basis, als herboren te beleven.

Het wordt de sprong van je leven!

Allergie

Via deze link kan je me hiervoor contacteren

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *