Meditatietechnieken: concreet: hoe doe je het? (93) Deel 2

Meditatietechnieken zijn belangrijk omdat je daardoor de kunst van het mediteren kan leren en beheersen.

Aangezien meditatie dé weg is naar hoger bewustzijn, dien je ook de juiste weg te bewandelen.

Het weten ‘hoe’ is de eerste en belangrijkste stap.

Wil je in de herfst appels plukken, moet je jaren eerder een appelboom planten.

Je aandacht richten

Je moet wel weten wat je wil … De meditatietechnieken zijn bedoeld om dat doel te bereiken.

Je wil even ontsnappen aan de dagelijkse routine en de sleur die ongemerkt je leven binnen geslopen kwam. Enkel wanneer je je daarvan bewust geworden bent is verandering mogelijk.

Jij bepaalt waar je je aandacht op richt. Het doel is vanuit je bewustzijn naar je onderbewustzijn te komen.

Daarvoor krijg je nu één van de meditatietechnieken.

Ons hoofd is eigenlijk het centrum van ons totale functioneren. Alles wat een mens doet, wordt van daaruit gedirigeerd … eigenlijk het secretariaat. Je zou kunnen zeggen dat we dus afhankelijk zijn van ons hoofd. Soms hoor je mensen zeggen over iemand die iets ‘abnormaals’ doet: “hoe haal je het in je hoofd?

Het zat er blijkbaar niet standaard in … maar het was een eigen keuze om een bepaalde handeling te stellen waardoor anderen de wenkbrauwen gaan fronsen.

Wenkbrauwen weerspiegelen zeer herkenbare gevoelens: gaan ze omhoog geven ze verbazing en verwondering weer. Gefronste wenkbrauwen duiden op ongeloof en onbegrip: hier wordt iets duidelijk in vraag gesteld. Men “ziet het niet”, het klopt niet … maar ook boosheid wordt zo tot uiting gebracht.

Tussen de wenkbrauwen ligt een zeer belangrijk punt. In de Oosterse cultuur wordt het ook uitwendig, dus zichtbaar weergegeven: het derde oog. Je twee fysische ogen zien enkel grofstoffelijke materie: alles wat tastbaar, reëel is. Met het derde oog zie je enkel het fijnstoffelijke. Maar dit moet in werking gesteld worden: gevoed worden met energie, met levenskracht. Het is latent aanwezig.

Zolang je je fysische ogen beweegt, stroomt de levensenergie erdoor heen en kan je zien.

Energie kiest de gemakkelijkste weg

Hier komt dus de eerste van de meditatietechnieken.

Wil je de energie een andere kant opsturen, moet je bewust één doorgang blokkeren.

Daarom moet je je ogen volledig bewegingsloos houden: ze worden dan statisch. Energie stroomt ENKEL bij beweging.

Sluit dus je ogen en richt ze op het punt tussen je wenkbrauwen, ongeveer 1cm achter je schedel in je voorhoofd. Hou ze roerloos gericht op dat punt. De energie zoekt noodgedwongen een uitweg en de dichts bijgelegen doorgang is dàt punt: je derde oog.

Eens geactiveerd kan je heel andere dingen gaan waarnemen. Je gaat mensen heel anders zien. De energie die hen omgeeft: hun aura’s, je ziet ze omgeven door kleuren, je ziet hun ziel,  hun geest … Je hoort wel wat ze zeggen, maar met je derde oog zie je ook werkelijk of iemand de waarheid spreekt. Kleuren van aura’s veranderen in bepaalde omstandigheden. Eigenlijk kan je dus niet meer bedrogen worden: je zal het zien nog vóór iemand zijn mond opengedaan heeft …

De wervelkolom

De tweede van de meditatietechnieken:

Concentreer je – met je ogen dicht – op je wervelkolom of ruggengraat.  

Bekijk rustig de afbeelding, zodat je weet hoe die eruit ziet.

Wat je nooit zult zien op een Röntgenfoto is dat er in die ruggengraat een flinterdun kanaal loopt waar energie doorstroomt: de Pranabuis of Kundalini.

Je zou het kunnen vergelijken met de kabel die van de straat naar je huis loopt en toekomt in de verdeelkast met de hoofdschakelaar en alle zekeringen. Vandaar wordt de stroom over je hele huis verdeeld.

Je leeft omdat je zuurstof hebt, maar ook omdat je “stroom” krijgt uit het Universum: levensenergie. Neem één van beide weg en je gaat gewoon dood!

Het doel van de tweede van de meditatietechnieken is méér energie sturen naar je hoofd, waardoor het een ‘boost’ krijgt en op een andere frequentie komt.

Elke energie is een trilling. Lucht is het vervoermiddel om de energie te verplaatsen. Het is de vrachtwagen die het materiaal naar zijn bestemming brengt. Ga je dus op een bepaalde manier ademen, lever je zeer bewust een bestelling af.

Hoe doe je dit nu concreet.

We hebben spieren in de onderbuik die gebruikt worden voor de dagelijkse behoeften:

  • om je plas in te houden wanneer je nodig móet, maar even niet kan, trek je de spieren van je “perineum “ samen
  • om je te ontlasten, maar je bent niet in de mogelijkheid van een toiletbezoek, trek je je “rectum” samen
  • krijg je je jeansbroek niet meer dicht, trek je je ganse buik samen en mogelijk lukt het om alsnog de ritssluiting te bedienen …

Je ademhaling

Ga je nu deze drie kernspieren bewust SAMEN gebruiken (dus aanspannen) zonder enige werkelijke lichamelijke behoefte, ontstaat er op energetisch vlak een verandering. Je sluit dan als het ware drie blokken (de drie onderste chakra’s) in je lichaam af en de energie kan er niet meer doorheen. Deze zoekt de gemakkelijkste weg en stroomt naar het gebied dat je voor ogen had: de epifyse of pijnappelklier in je hoofd. Deze klier bevindt zich op de horizontale lijn in het verlengde van “je derde oog”.

Het staartbeen aan het einde van de ruggengraat kan kantelen en wordt een afsluitklep voor de retour van de zuurstof. Je ademt dan wel door je neus terug uit maar de kracht van de zuurstof – die energie vervoert – gaat opwaarts langs de Kundalini en versnelt de reguliere stroom van het ruggenmergvocht.

Normaal heeft dit vocht 12 uren nodig om een volledig omwenteling te maken in je lichaam. Ga je nu zuurstof toevoegen door de bewuste ademhaling, versnel je de beweging en veranderen de hersengolven. Deze verandering maakt het mogelijk tot een verhoogd bewustzijn te komen.

In de praktijk

Concreet betekent dit: sluit je ogen terwijl je zo recht mogelijk zit. Er mag geen ‘knik’ zitten in je ruggengraat.

1.  Span één na één de 3 spieren op: perineum, rectum en de ganse buik en hou vast.

2.  Adem nu diep in en visualiseer dat de lucht tot in het diepste gedeelte van je longen komt en langs je ruggengraat omhoog naar je hoofd gaat. Hou een 5-tal tellen vast en adem langzaam uit.

3.  Ontspan de onderste spieren.

Hoe vaker je dit herhaalt, hoe beter.

Waar je je aandacht op richt, vermeerdert in waarde.

Beheers je nu de ademhalingstechniek, ga je niet meer vanuit je bewustzijn naar de dingen om je heen kijken, maar maak je verbinding met je onderbewustzijn en kom je in een totaal andere staat van “zijn”.

Mediteren is dus een bewuste keuze om je even te ontkoppelen van het aardse, de kommer, de zorgen, de stress.

Daarvoor reikte ik reeds twee van de meerdere meditatietechnieken aan. Dit zijn echter de belangrijkste meditatietechnieken: dé fundamentele basis, om jezelf te overstijgen en werkelijke vrijheid te ervaren.

Mogelijk ga ik in de nabije toekomst hier verder op in.

Via deze link kan je contact met me opnemen.

Blog van 1 december 2020  Waarheid of leugen … hoe herken je het verschil? (94)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *