Orde of chaos, een wereld van verschil (98)

Orde en chaos zijn elkaars tegengestelden!

Alles op deze wereld is energie, die zich in de vorm van trillingen beweegt.

Energie staat nooit stil en plant zich in golven voort.

Gooi je een steen in stilstaand water, merk je zeer duidelijk hoe er kringen gevormd worden die verder uitdeinen en steeds groter worden en eigenlijk maar gestopt worden door de oevers van het meer. Normaal zouden ze eindeloos doorgaan.

Elke waterdruppel in een plas creëert hetzelfde effect.

Trillingen kunnen worden gemeten.

Alles trilt, maar heeft niet dezelfde frequentie.

Een frequentie is het aantal trillingen (golven) per seconde.

Die bepaalt het resultaat.

Het is dus belangrijk te weten op welke golflengte je je moet afstemmen om het beoogde resultaat te bekomen.

Denk aan je radio.

Je kan die bepaalde post maar ontvangen wanneer je de juiste uitzendgolf ingegeven hebt. En het moet juist zijn: anders heb je geruis, dus geen zuivere klank.

Omdat je het slechte resultaat hoort, ga je scherper stellen.

De trilling van het geluid – hier de radio – kan waargenomen worden.

Maar lang niet alle trillingen zijn hoorbaar.

Vandaar dat we niet altijd alles “scherp” stellen. Niet omdat we dit niet willen, maar gewoon omdat we het niet weten

Chaos in je leven

Op de eerste plaats in je huis …

Kijk eens rond in je woonst. Ga in gedachten de ruimtes een na een af. Kan je zeggen dat alles een plaats heeft en zich ook op die plaats bevindt? Kan je blindelings naar het voorwerp gaan dat je op dat moment nodig hebt? Of is het een eindeloze zoektocht waaraan je je ergert? Een zoektocht die je als het ware leeg haalt?

Ga in gedachten naar je zolder en je kelder. Hoeveel oude spullen hou je bij, omdat je er geen afstand kan van doen?

Is het omdat je ze niet ziet, dat ze niet in de weg staan? Al trek je de deur achter je dicht, de energie blijft aanwezig.

Ze zijn er wél, elk met hun eigen energie, energie die verbonden is met het verleden.

Energie verdwijnt niet en houdt je daarom in het verleden.

De chaos houdt je in zijn negatieve greep. Kan je je oude spullen niet opruimen, kan je je verleden ook niet loslaten. Je “surft” dus op een verkeerde golf.

Puilen je kasten uit? Open je de deur en krijg je alles op je hoofd? Dan is het tijd om eens over je leven na te denken.

Je huis weerspiegelt je ziel

Zoals je je nu voelt is het gevolg van meerdere dingen. Wanneer je bewust in het “hier” en het “nu” zou leven, zou je merken dat er weinig is wat NU je belet om gelukkig te zijn.

Het zijn echter je herinneringen of je zorgen voor de toekomst, die je uit evenwicht halen. Onbewust is het chaos in je hoofd. Je rommelig huis is niet echt een uitnodiging om tot rust te komen. Het voedt de onrust. Met elke vezel van je ziel hang je vast aan je verleden. Maar je hoort of ziet de trillingen niet, dus ga je ook niet scherp stellen zoals bij je radio. Je trekt gewoon de deur dicht en er is geen directe confrontatie met de chaos.

De negatieve trillingen gaan echter onopgemerkt gewoon door de gesloten deur.

De impact is groot, al merk je dit niet concreet. Je voelt het wel aan “den lijve”, maar je kan het niet plaatsen.

Orde is een heel ander verhaal

Orde wil niet zeggen dat je alles moet buitengooien en in een steriel huis gaan leven.

Orde wil zeggen: wat je nodig hebt hoort op een eigen plekje te liggen.

Spullen die je maar één keer per jaar nodig hebt (denk aan kerstversiering) die hebben hun vaste plaats in je kelder of op je zolder.

Bij de volgende gelegenheid kan je er zo je hand op leggen en welbevinden ervaren bij zoveel moois waar je het feest mee kan opsmukken. Dat straalt positieve energie uit.

In je kelder of zolder horen geen lang vervlogen herinneringen te worden opgeslagen.

Je zet de reële spullen in je woonkamer, studeerkamer, kinderkamer … en wisselt eens af. Ze behoren tot je “goed gevoel” ze zijn een kapstok om je aan op te trekken.

Dàt mag en kan best.

Orde is: de spullen en de daarbij horende gevoelens een waardevolle plaats geven in je huis, maar ook in je hart. Mooie herinneringen zijn als bloemen die je ziel verwarmen. Herinneringen die je doen overstromen van dankbaarheid om zoveel moois dat je mocht beleven. Dat mag je koesteren!!! Het is en positieve trilling die door je lichaam raast!

Orde is: bewust opruimen wat overbodig geworden is. Loslaten, afstand doen en nemen.

Verkoop het als je het niet meer nodig hebt. Maak er een ander blij mee.

Maar … dank elk voorwerp, voor wat het voor je betekent heeft: de waarde die het in de verleden tijd voor je had: wat je ermee deed, welke levenslessen je mocht leren, je falen, je overwinningen … zo koppel je jouw energie los van de eigen energie van het voorwerp. Een ander heeft geen boodschap aan wet iets voor jou betekend heeft.

Orde is: alles wat je wil houden – omdat je het later daadwerkelijk nog nodig hebt – een bewuste plaats geven in je woonst en in je hart.

Een wereld van verschil

Chaos is een tsunami van negatieve energie, orde is een lentebriesje, dat alles wakker maakt, wat voorheen in duisternis gehuld was.

Zoals de natuur wakker wordt van de eerste warme zonnestralen en de knoppen doet openbloeien, zo ontluikt ook je hart en je ziel voor een heerlijk energiek leven.

Orde is: de spullen en de ‘daarbij horende gevoelens’ een waardevolle plaats geven in je huis, maar ook in je hart. Mooie herinneringen zijn als bloemen die je ziel verwarmen. Herinneringen die je doen overstromen van dankbaarheid om zoveel moois dat je mocht beleven. Dat mag je koesteren!!! Het is en positieve trilling die door je lichaam raast!

Orde is: bewust opruimen wat overbodig geworden is. Loslaten, afstand doen en nemen.

Verkoop het als je het niet meer nodig hebt. Maak er een ander blij mee.

Maar … dank elk voorwerp, voor wat het voor je betekend heeft: de waarde die het in de verleden tijd voor je heeft had: wat je ermee deed, welke levenslessen je mocht leren, je falen, je overwinningen … zo koppel je jouw energie los van de eigen energie van het voorwerp. Een ander heeft geen boodschap aan wat iets voor jou betekend heeft.

Orde is: alles wat je wil houden – omdat je het later daadwerkelijk nog nodig hebt –  een bewuste plaats geven in je woonst en in je hart.

Chaos beperkt je leven, orde verruimt het! Het maakt je vrij!

www.agape.be  link  voor persoonlijke hulp

Blog van 1 mei 2021  Hoofd en hart in perfect evenwicht (99)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *