Obstakels opruimen op je levenspad is een must! (56)

Obstakels opruimen is een vereiste, wil je vlot en zonder schade je weg kunnen vervolgen. Jouw weg … hoe die er dan ook uitziet  …

 

obstakels opruimen

 

Wanneer dit gebeurt bij het racen is er een ernstig probleem. Onmiddellijk worden de nodige maatregelen getroffen om de veiligheid te garanderen.

 

 

 

 

Het is een must om méér schade te voorkomen.

 

obstakels opruimen

 

 

Is jouw weg vrij van obstakels? Dan bedoel ik: “zelf geplaatste”  hindernissen waar je constant tegen aan botst en waar je je voortdurend aan ergert?

 

 

 

Het leven heeft al voor voldoende weerstand gezorgd om je levenslessen te kunnen leren. Hoeveel zet je er nog onnodig bij? En dan maar klagen dat het leven je onrechtvaardig behandelt!

 

Dingen die echt niet deugen moeten verdwijnen

 

Af en toe grote schoonmaak houden is zéér belangrijk. Heb jij ook een zolder of kelder die gewoon vol zit met oude spullen? Zaken waar je geen afstand kan van doen? Je komt er maar niet toe om ruimte te scheppen.

Of … je blijft in je oude denkpatroon zitten, oude wetten en structuren waarin je vastgeroest zit … Ook daar kom je niet toe om ruimte te scheppen en plaats te maken voor vernieuwing.

Misschien laat je letterlijk mensen in je nabijheid toe, die van je profiteren, die alles normaal vinden, die er van overtuigd zijn dat jij dàt of dàt gewoon aan hen verplicht bent, omdat ze ooit zóveel voor je deden …

Voel je je leeggehaald door iets of iemand buiten jezelf?

Mogelijk vind je van jezelf dat je constant zorgend aanwezig móet zijn …

Bescherm en beveilig jij je voldoende?

Obstakels opruimen blijkt dus wel echt een noodzaak te zijn om je leven te kunnen leven zoals jij dat wil.

 

Wieden in je mentale tuin, haal weg wat weg mag, laat het goede staan!

 

Durf kritisch om je heen kijken.

Beheerst angst je leven?

Ben je bang om te verliezen, bang om iemand te kwetsen, bang voor wat mogelijk zou kunnen komen (maar uiteindelijk nooit komt), bang om de grip op iets kwijt te raken, bang om jezelf  te verliezen, bang om niet geliefd te zijn, bang om veroordeeld te worden, bang, bang … voor 101 dingen van buitenaf …

Wanneer je bewust kijkt en luistert naar je buikgevoel, wéét je gewoon wat oké is, waar het evenwicht ligt tussen goed en slecht. Intuïtief weet je waar het mis gaat. Maar om dan met veel omzichtigheid het goede evenwicht te vinden en te behouden, dat vergt moed!

 

Beter wat té goed voor jezelf zorgen dan jezelf te verwaarlozen!!!

 

obstakels opruimenIk noem dit “positief egoïstisch zijn”  

 

Je grenzen aangeven, bewaken, maar met heel veel respect voor een ander!

Niet: ”ikke hebben, ikke pakken en over lijken gaan!!!”

Dit is een zelfzuchtig gedrag !!! Dit is uitgesloten!

 

Stel jezelf eerlijk de vraag: “overdrijf ik niet in het ene, noch in het andere?”

Bewandel je de gulden middenweg tussen geven en nemen/krijgen?

Dan kan je loslaten en tijd nemen voor jezelf. Wanneer je alles gedaan hebt wat je kon en meende te moeten doen onder die omstandigheid, laat dan ook los.

Zet je mentale tuinstoeltje in de zon en geniet!!! Het is genoeg geweest.

 

Blijf alert: kijk uit je doppen

 

Geen naïviteit!!!

Blijf alert en vertrouw op je buikgevoel, dat liegt nooit! Maar je kan het wel het zwijgen opleggen en vanuit je ratio/verstand gaan handelen.

Bekijk de dingen om je heen rustig en wanneer het je niet bevalt kan je er nog steeds een mouw aan passen: voor alles is een oplossing! Neem heel veel met een korreltje zout, geloof niet alles en: ‘de soep wordt nooit zo heet gegeten als ze uitgeschept is.’

Overweeg met wijsheid en verstand.

Obstakels opruimen blijft dus de boodschap. Op deze manier komen er nieuwe mogelijkheden, die voorheen onder het stof bedolven lagen, waarvan je nog niet eens wist dat ze bestonden.

Je kan een ander nooit kwetsen!!!

Iemand anders voelt zich maar gekwetst vanuit zijn ‘eigen denken’, omdat hij dit toelaat!

Vertrouw hier op: het is de waarheid!

Kom op voor jezelf en ga die verdomde obstakels opruimen! Enkel jij hebt ze op je pad geplaatst, dus kan je ze ook verwijderen.

Laat vriendelijkheid en gemoedelijkheid je levensmotto zijn, zolang je maar geen afbreuk doet aan jouw fantastische eigenheid!

Zorg voor zelfrespect: laat niets of niemand toe in je leven wanneer de zuiverheid of de eerlijkheid niet als een paal boven water staat. Tot hier en niet verder, dit kan, dit NIET!!!

Je zal mensen tegen de haren instrijken, obstakels opruimen gaat nu eenmaal niet zonder slag of stoot.

Maak je je echter weer zorgen hoe een ander daarmee zal omgaan, blijf je in je vicieuze cirkel zitten en verandert er voor jou NIETS!!!

 

Hol jezelf nu niet voorbij

 

Je kan niet hoger springen dan je stok lang is. Overhaast jezelf niet.

 

obstakels opruimen

 

Laat de nieuwe inzichten die je hier meekrijgt, langzaam toegang vinden tot je diepste zielbodem. De grond bovenaan is steenhard door de jaren lange mentale droogte: je manier van leven … Je kan niet opeens een oase worden.

Neem geen te grote drastische stappen, want door het gebrek aan innerlijk evenwicht richt je onnodig immense schade aan.

Neem de tijd om rustig te kijken wat je wél wilt en wat je weigert nog toe te laten in je leven.

Wees tactvol en diplomatisch. Ga niet als een stormram tekeer, waardoor alles platgewalst wordt waar je overheen gaat. Dit is écht niet de boodschap die ik je hier wil meegeven.

Kijk even naar je lichaamsklachten …

Doen je benen pijn, je knieën, je enkels … ze vertellen je duidelijk dat er iets is waar je niet kan mee omGAAN, iets of iemand die je niet kan uitSTAAN

Kijk welke hindernissen er zich op je pad bevinden en je beletten om op kousenvoeten door het leven te gaan.

Obstakels opruimen is een levensopdracht. Maak de weg vrij! Laat uiterlijke waarden varen. Laat jezelf openbloeien, verbreek de boeien die je jezelf aangedaan hebt.

Niemand kan je aan banden leggen, tenzij jij dat met jezelf doet!

Gebruik bewust je scheppende krachten!

 

Maak de weg vrij!

obstakels opruimen

 

Via deze link kan je contact met me opnemen voor hulp bij je problemen, om meer inzichten te krijgen en persoonlijke begeleiding.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *