Cholesterol verlagen – absurd – enkel big business (10)

Cholesterol verlagen is een noodzaak om gezond te zijn, zegt “men”.

 

Cholesterol verlagen - absurd - big businessCholesterol verlagen is een verkooptechniek om medicatie en voedingsmiddelen met een hoge winstmarge te kunnen verkopen. Bijna alle mensen trappen in de zo sluw opgezette val. “Jan met de pet” wordt misleid, maar ook artsen wordt zand in de ogen gestrooid. Zeven jaar intensieve opleiding aan de universiteit en alles wat er overblijft in de dagdagelijkse praktijk is voorschriften schrijven. Je zou haast zeggen dat ze daarvoor opgeleid zijn: om ervoor te zorgen dat de patiënt de scheikundige samenstellingen tot levenslang toe gaat slikken. Verkoop gegarandeerd.

De dokter

Heb je er al eens bij stilgestaan dat je bij een huisartsenbezoek nooit buitenkomt zonder een voorschrift om dan een medicament te halen bij de apotheker? En  … dat je na een week of veertien dagen moet terugkomen, om te zien dat het wel werkte? Waarom zou je moeten teruggaan als je van je kwaal verlost bent? Twee consulten, kassa-kassa???

 

Cholesterol verlagen - absurd - big business

Cholesterol behandelde ik reeds in mijn negende blog en beloofde hier over uit te wijden.

 

Even herhalen:

Cholesterol is een basisstof om:

  • vitamine D aan te maken
  • geslachtshormonen te produceren
  • in staat zijn stresshormonen te produceren: cortisol
  • de bouwstof te zijn voor onze hersenen en het zenuwstelsel
  • celmembranen te bouwen
  • botten en tanden op peil te houden

Cholesterol is fundamenteel om een gezond lichaam te hebben.

 

De natuur heeft zo goed voor ons gezorgd

Hoeveel weet je nog van de biologieles van de lagere school, mogelijk het middelbaar?

Wat zit er allemaal in een menselijk lichaam, waarvoor dient het en hoe werkt het …

De spijsvertering

 

Laat ons met de spijsvertering beginnen. Uiteindelijk bezoek je een site die met eten en vooral met verteren te maken heeft.

Colesterol verlagen - absurd

Stel je de weg voor die je voeding aflegt van aan de start tot de finish = de eindstreep: einde van de ronde.

  • De mond met tanden = de start
  • Slokdarm
  • Maag
  • Dunne darm die tweedelig is: 1 twaalfvingerige darm, 2 nuchtere darm, vlot      overgaand in de kronkeldarm
  • Dikke darm
  • Rectum = de eindstreep

 

Hoe verloopt het proces van eten en verteren?

 

De weg:

Je steekt voedsel in je mond, kauwt en er wordt speeksel toegevoegd. Hoe fijner je je eten maalt, hoe meer speeksel opgenomen kan worden: dit is een flinke stap vooruit voor de andere organen.

Want langs de slokdarm schuift dan het eten naar de maag waar de maagsappen zich met het gekauwde voedsel vermengen om dan naar het eerste deel van de dunne darm door te schuiven.

De buren:

Nu begint de taak van de omliggende organen: de lever met de galblaas en de alvleesklier (pancreas) starten hun taak: ze monden uit in de dunne darm om daar stoffen af te geven om het eten gemakkelijker te verteren. De gal zorgt voor een goede vetverbranding.

Vandaar begint de fijngemalen smeuïge brei, voorzien van de nodige stoffen, zijn weg door de twaalfvingerige darm, zo naar het tweede deel van de darm om dan uiteindelijk het laatste stuk af te leggen door de dikke darm.

Wanneer alle voedingstoffen, vitaminen en mineralen door de celwanden zijn opgenomen, verlaat het laatste onbruikbare restant het lichaam.

 

Wat heeft dit nu met ‘cholesterol verlagen’ te maken

 

Ons lichaam is perfect in staat om de nodige hoeveelheid cholesterol zelf te produceren. Het is een basisstof.

Cholesterol verlagen is absurd.Cholesterol verlagen - absurd - big business

 

Het lichaam bevrijdt zich zonder moeite ZELF van het teveel.

 

CHOLE: komt van het Griekse woord voor gal, wat ook galvet kan noemen noemen.

De lever filtert constant het bloed en haalt er het eventuele cholesteroloverschot uit, geeft dit af aan de gal. Samen met de stoffen uit de alvleesklier en de gal komt dus de overtollige cholesterol in de twaalfvingerige darm terecht. Hij volgt het hele circuit. Onderweg geeft hij zijn bouwstoffen af voor alles wat we hoger in het artikel gezien hebben.

 Cholesterol wordt opgebruikt en moet dus regelmatig aangemaakt worden.

Cholesterol verlagen - absurd - big businessEet je nu teveel vet, wordt de natuurlijke productie teruggeschroefd: er wordt ingevoerd van het “buitenland” en dit wordt zorgvuldig genoteerd.

Het peil moet juist zijn!!!

De gal vervoert de cholesterol. Eet je nu vetarm, krijgt de galblaas niet de nodige prikkels om zich te ledigen in de dunne darm: gal wordt toegevoegd om juist die vetten te neutraliseren. Je krijgt dan galblaasproblemen. Ooit van galstenen gehoord?

 

De lever zet het galvet om in galzuur: een fundamentele bouwstof.

 

De onwetendheid over dit wonderbaarlijk gebeuren van ons lichaam wordt misbruikt door Big Pharma. Uit marktonderzoek blijkt dat cholesterolverlagers de tweede best verkopende productiecategorie is bij de apothekers.

 

Cholesterol verlagen - absurd - big business

 

Een gouden business, waar elke goedgelovige mens met zijn ogen open in loopt: het is levenslang slikken en je krijgt gegarandeerd ook te hoge bloeddruk … dus wéér slikken! Daaruit komen dan de hartritmestoornissen voort, waarvoor je nog maar eens tot het eind van je dagen medicatie moet nemen. Je wil niet weten welke grote bedragen er maandelijks door één persoon op de toonbank van de apotheker gelegd worden. Men vindt dit blijkbaar heel normaal: de dokter heeft het toch voorgeschreven. 18 pillen per dag is geen uitzondering.

De nieren kunnen het hele zootje niet aan en blokkeren: dus krijg je medicatie om vocht af te drijven. Een paardenmiddel!!! Maar het kan/mag allemaal.

 

De vicieuze cirkel

Zie je waarin je terecht komt? En dit allemaal omdat anderen steenrijk willen worden op jouw kap! Speel je nog langer mee????

Wil jij dus nog langer je cholesterol verlagen met medicatie of margarine?

 

Cholesterol verlagen - absurd - big business

 

Wanneer jij je lichaam de juiste voeding geeft, die ons door Moeder Natuur in overvloed aangereikt wordt, heb jij alles in huis om perfect gezond en in evenwicht te zijn.

Hoe dan?

Ons lichaam is in staat zichzelf te genezen, van welke kwaal dan ook (dus óók van kanker). Lees hierover meer in blog 26. In vorige blogs las je dat elke ziekte maar een lampje is dat op het dashboard van je lichaam brandt: het is een uitnodiging om het evenwicht te herstellen.

De lever en de dunne darm zijn de grootste producenten van cholesterol. Deze wordt aan het bloed afgegeven en zo naar alle uithoeken van het lichaam vervoerd.

Colesterol verlagen betekent dus dat er onvoldoende bouwmaterialen voorhanden zijn om het lichaam optimaal te onderhouden.

 

Een cholesterol eenheidswaarde als het juiste aangeven is onmogelijk.

 

Elke mens is anders, heeft andere leefomstandigheden, meer of minder stress, enz. waardoor zijn cholesterolgehalte andere waarden heeft.

Heb me laten wijsmaken dat 115 mg/dl dé enige en ideale waarde is. Zit je er boven moet je dingend je cholesterol verlagen met medicatie. Anders loop je gevaar voor hart- en vaataandoeningen.

Zo heb je een referentie – een vinger aan de pols – om te verantwoorden waarom je dringend moet gaan slikken.

 

Zijn hart- en vaatziekten dan een fabeltje?

 

Neen hoor, ze bestaan helaas echt, maar ze worden NIET veroorzaakt door te hoge cholesterol.

Daarover méér in mijn elfde blog.

 

 Zou je al graag andere bronnen raadplegen om je horizon te verruimen?

 

1. De afslank receptenbijbel valt bij zovelen enorm in de smaak. Ga eens grasduinen via onderstaande link. Misschien spreekt het ook jou aan en ga je er mee aan de slag! Want je weet dat JIJ het zelf moet doen …

Klik hier voor meer informatie.

 
2. Simpel Slank is niet het zoveelste dieetboek, maar een verfrissend afslankplan/boek, waarbij overgewicht bij de echte oorzaak wordt aangepakt: het balanceren van je lichaamseigen hormonen.  Mogelijk voel je je hier goed bij. Voor elk wat wils.  Het zou op jouw lijf kunnen geschreven zijn en is het voor jou een geschenk uit de hemel.

Wanneer je nieuwsgierig bent en méér wil weten: klik dan op deze link.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *