Vitamine C – relatie tot aanmaak collageen – hart- en vaatziekten (12)

Vitamine C is één van de essentiële basisstoffen van ons lichaam.

 

Vitamine C -relatie tot aanmaak van collageen- hart- en vaatziekten

 

Er is veel nodig om een lichaam perfect te laten functioneren. Alles moet op elkaar afgestemd zijn, de juiste dosering afgeven op het cruciale moment om de balans perfect in evenwicht te krijgen en te houden. Vitamine C draagt daartoe een enorm steentje bij!!!

 

 

Denk weer even aan je auto. De injectiepomp moet de juiste hoeveelheid brandstof toedienen voor de verbranding. De ontstekingskaarsen (bougies … in ’t schoon Vlaams) moeten voor vonken zorgen. De radiator moet de motor koelen; de uitlaat moet de gassen verwijderen … enz. Werkt iets niet naar behoren draait je motor vierkantig … of helemaal niet. Dan weet je dat er iets mis is: je twijfelt niet en je roept vakkundige hulp in.

 

Doe jij dit ook met je lichaam?

 

Je hebt zoveel klachten van allerlei aard … Doe je er iets aan of ga je deze onderdrukken met medicatie?

Los je de oorzaak op? Of steek je je kop in het zand?

Er is duidelijk een mankement!

Beschik je over voldoende bouwstoffen om je lichaam in harmonie te houden?

 

 Vitamine C is fundamenteel.

Vitamine C - relatie tot aanmaak van collageen - hart- en vaatziekten

 

Dr. Matthias Rath (waar ik het in een vorig artikel reeds over had) ontdekte dat hart- en vaatziekten bij dieren nagenoeg onbekend zijn, daar waar dit de belangrijkste doodsoorzaak is bij de mens.

Dieren zijn in staat om hun eigen vitamine C te produceren.

Er is altijd voldoende aanwezig. In mijn elfde blog vertelde ik je dat het lichaam vitamine C nodig heeft om collageen aan te maken.

Collageen waren  – weet je nog  – de moleculen die het weerstandsvermogen van de cellen regelen: hoe meer collageen hoe sterker, maar soepeler de vaatwanden zijn: vooral de kransslagaders en de slagaders. Een soepel, niet-aangekalkt vaatstelsel staat garant voor het uitblijven van hartaanvallen.

Het blijkt nu dat de mens niet in staat is Vitamine C aan te maken

 

waardoor hij volledig afhankelijk is van de toevoer van de vitamine C die uit de voeding komt. Het moet dus van buiten naar binnen komen.

Nergens leerde je als kind hierover. De artsen kregen geen voedingsleer in hun opleiding. Niemand benadrukte in het verleden de onbeschrijfelijke noodzaak van de aanvoer van vitamine C. Je at als kind al of niet groenten en fruit, naar gelang je het lustte of niet.

Gelukkig waren groenten en fruit “zoveel jaren” geleden zuiverder en rijker dan nu.

 

Toen kon je nog een appel recht van de boom, smakelijk opeten.

Vitamine C - relatie tot aanmaak van collageen - hert- en vaatziekten

Helaas, lang vervlogen tijden. In spinazie zat er toen méér ijzer dan nu …

Tegenwoordig moet je zeer bewust omgaan met voeding of je krijgt een hoop rommel binnen die elke verbeelding tart. En wat je werkelijk nodig hebt, zit er niet meer in: het werd opgefokt en kapot gespoten.

Dus de officiële norm van 80 mg per dag is op zich al veel te laag om gezond te zijn en te blijven. Wanneer de groenten en het fruit niet optimaal geteeld worden, met behoud van alle vitaminen, mineralen en spoorelementen dan is het opletten geblazen. Dus zou het best eens kunnen dat je een schrijnend tekort hebt.

Door dat tekort gaat onze hele “infrastructuur” twee keer zo snel verouderen dan normaal. Gewrichten, botten, pezen, tanden, huid en bloedvaten beschikken niet over de nodige bouwstoffen om te regenereren. Ons onderbewustzijn is zo geprogrammeerd, dat het automatisch een cel vernieuwt, wanneer deze niet meer optimaal functioneert. Daarvoor echter moet materiaal voorhanden zijn.

Dit materiaal bestaat, naast andere vitaminen, uit een overvloed aan vitamine C.

 

Herinner je je het woord “scheurbuik” nog, de zeemansziekte?

Vitamine C - relatie tot aanmaak collageen - hart- en vaatziektenBij een tekort aan vitamine C stort het lichaam gewoon in omdat de aanmaak van collageen uitblijft. Na enkele weken is de voorraad op en de verzwakte aders springen letterlijk.

Heb jij wel eens bloedend tandvlees??? Of krijg je bij de minste aanraking een blauwe vlek? Kijk eens wat er gebeurt wanneer je je dosis vitamine C maximaal opdrijft … weg bloedend tandvlees … je kan opeens wél een stootje incasseren, zonder nare vlekken. Trek het verhaal nu eens door naar “spataders” …  Moet ik helpen of kan je het verhaal zelf afmaken?

 

Kwantitatieve honger

 

Deze is duidelijk waarneembaar: je maag knort, maakt letterlijk geluiden. Er moet voedsel binnenkomen: de voorraad is op. Bij ondervoeding is er onvoldoende eten voorhanden: men heeft honger en is zich daar ook bewust van. Het is een gezond signaal van het lichaam: er wordt/kan al of niet aan voldaan worden. Ben je te dik, heb je méér binnengekregen dan je kon verwerken of nodig had.

 

Kwalitatieve honger

 

Je honger is hier wel gestild, maar de voedingswaarde is beneden alle peil: je raakt op een andere manier ondervoed. Het is niet omdat je een volle maag hebt en een voldaan gevoel, dat je lichaam de nodige bouwstoffen gekregen heeft. Dus los van het feit dat je al of geen honger hebt, kan je gezondheid met rasse schreden achteruit gaan.

Het is niet omdat een gerecht ons gesmaakt heeft dat het beantwoordt aan de voedingswaarden. Zijn er voldoende vitaminen, minerale en spoorelementen aanwezig?

 

Vitamine C - relatie tot aanmaak collageen - hart-en vaatziektenJe kan dus een tafel – die overheerlijk en rijk gevuld was  – wel degelijk verlaten en kwalitatieve honger lijden. Wanneer je over voldoende reserves beschikt, kan het lichaam dit wel even overbruggen en gaat het onopgemerkt voorbij. Is dit echter steeds zo krijg je de rekening op een bordje aangeboden:

  • er is energietekort, lusteloosheid en vermoeidheid
  • onvoldoende aanmaak van collageen waardoor de huid snel veroudert
  • tanden, gewrichten, vaatstelsel en celwanden kunnen niet onderhouden worden
  • het immuunsysteem verzwakt
  • grote vatbaarheid voor infecties

Elke vitamine: A, B, C, D … heeft haar eigen verantwoordelijkheid in de hele lichaamsstructuur.

Er bestaan lijsten hoeveel je van elk, afhankelijk van je lichaamsgewicht, nodig hebt.

Ga niet in de officiële lijsten snuffelen: de waarden liggen daar véél en héél veel lager. Waarom???

Hier speelt de Big Business weer een grote rol in.

Wanneer je de vereiste hoeveelheid van de vitamine, mineralen of spoorelement minimaliseert, ontstaat er automatisch een kwalitatieve honger, de kwalen die hierdoor ontstaan kunnen dan met andere chemische stoffen (lees: medicatie) zogezegd genezen worden.

De kassa rinkelt weer.

Ziek houden – liefst levenslang – is de boodschap!!!

 

Aan gezonde mensen is niets verdiend!

 

Maak jezelf gezond. Ga bewust op zoek naar volwaardige voeding. Mogelijk moet je eens Googlen wie en waar je eerlijke zuivere voedselsupplementen kan kopen.

Niet elke leverancier is betrouwbaar: menigeen hoort ook graag zijn kassa rinkelen.

Vitamine C - relatie tot aanmaak van collageen - hart-en vaatziektenWees wel bereid om een eerlijke prijs te betalen voor een eerlijk product. Hart- en vaatziekten zullen dan alleen nog maar een vage, nare droom zijn, omdat je blaakt van gezondheid op elke leeftijd.

 

 

Wil je toch al graag andere bronnen raadplegen voor meer recepten?

 

1. De afslank receptenbijbel valt bij zovelen enorm in de smaak. Ga eens grasduinen via onderstaande link. Misschien spreekt het ook jou aan en ga je er mee aan de slag! Want je weet dat JIJ het zelf moet doen …

Klik hier voor meer informatie.

 
2. Simpel Slank is niet het zoveelste dieetboek, maar een verfrissend afslankplan/boek, waarbij overgewicht bij de echte oorzaak wordt aangepakt: het balanceren van je lichaamseigen hormonen.  Mogelijk voel je je hier goed bij. Voor elk wat wils.  Het zou op jouw lijf kunnen geschreven zijn en is het voor jou een geschenk uit de hemel.

Wanneer je nieuwsgierig bent en méér wil weten: klik dan op deze link.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *