Anders kijken naar je lichaam – wat leerde je uit je klachten (35)

Anders kijken naar je lichaam levert jou inzichten op. Aan jou om ermee aan de slag te gaan.

anders kijken naar je lichaam

 

 

 

Oude gedragspatronen zorgen ervoor dat je gekende paden bewandelt. Dit voelt veilig aan. Liever ongemakkelijk maar “zeker”, dan onbekend en niet weten wat het resultaat zal zijn.

 

 

anders kijken naar je lichaam

 

 

Durf jij de stap wagen om  voor jou nieuwe onbetreden paden  –  te bewandelen? Hoe honkvast ben je? Benut je de informatie, die je in de vorige blogs meekreeg, om nu anders naar je lichaam te kijken?

 

 

 

 

Of blijf je denken zoals je het met de paplepel binnenkreeg? Men leerde je “wat” je moest denken, niet “hoe”. Doe je hetzelfde met je kinderen? Wat leef je je kinderen voor? Woorden wekken, voorbeelden trekken.

 

Je lichaam is het voertuig van je ziel

 

Ooit heb je het woord “ziel” toch al wel eens gehoord.

We zijn méér dan een samenraapsels van botten, organen en vlees, mooi verpakt in een vel, om de boel samen te houden!!! De ene verpakking ziet er al leuker uit dan de andere, naar gelang ‘de fabriek waar je carrosserie geassembleerd werd’!

Jij bent enig en uniek op méér dan 7 miljard mensen.

 

Feit is dat je je carrosserie wel degelijk moet onderhouden!

 

anders kijken naar je lichaam  Aan je echte wagen besteed je de nodige zorgen en dat vind je normaal.

Het voertuig van je ziel vereist óók de nodige aandacht. Ga je je vullen i.p.v. te voeden, is het normaal dat de originele verpakking gaat uitrekken. Wees blij dat je niet openbarst!!!! Je zorg moet niet gaan naar het eindresultaat, waar je je niet meer kan in vinden, maar naar de manier waarop je dit tot stand hebt gebracht.

Waarom prop je je steeds vol? Ga eens anders kijken naar je lichaam!

Je ziel is onwezenlijk, onzichtbaar, ontastbaar en toch is ze reëel aanwezig. Niet zomaar. Ze wil leren! Maar om dingen te leren heb je weerstand nodig. Je kan maar tegen iets aanbotsen als de hindernis er werkelijk staat. Een ziel is “ijl” en kan dus nooit wrijving ondervinden. Vandaar het lumineuze idee om bezit te nemen van een lichaam.

Voor de ziel is het lichaam een perfect voertuig: het kan nadenken, voelen, bewegen, zich voeden. Het is in staat perfect uit zichzelf te bestaan. De volwaardige gastheer dus!

Zolang je in toeval gelooft, gebeurt er wel één en ander dat niet te verklaren is. Soms val je van de ene verbazing in de andere.

Toeval bestaat niet

 

anders kijken naar je lichaam

 

Alles rondom ons bestaat uit trillingen, frequenties – inclusief wijzelf. Eigenlijk hangt alles aan elkaar en functioneert het ene niet zonder het andere. Er is altijd oorzaak en gevolg. Aan elke keuze die je maakt hangt een consequentie vast. Jij kan een bewuste keuze maken, maar je ziel deed dat ook, lang voor ze in jou kwam wonen.

Er loopt dus als het ware een rode draad door je leven en op die lijn staan de hindernissen gereserveerd die je ziel ‘bestelde’. Er zijn dingen waaraan je niet ontkomt. Zou ik het voorzichtig ‘noodlot’ durven noemen? Maar dat klinkt vrij negatief en zó bedoel ik het niet.

Soms gebeuren er dingen die je helemaal niet verwacht. Dan begrijp je niet goed hoe het kan … De Wet van Aantrekkingskracht  … wat je uitzendt komt in drievoud naar je toe … dàt had je toch geleerd. Elke gedachte wordt geregistreerd, er vinden verschuivingen plaats in de kosmos en … vroeg of laat krijg je je bestelling.

“Dààr droom ik nu al van, van toen ik nog een klein kind was en nu is het er gewoon” Ja, dàt gebeurt!

Maar er zijn andere dingen die jij niet bestelde, maar je ziel. Ze wil confrontaties kunnen aangaan. Op dat moment gaat het niet om wat gebeurt, maar hoe jij daarmee omgaat. Welke les leer je en onthoud je de moraal van het verhaal? Hoe vaak overkomt jou hetzelfde? Kan jij echt zeggen dat je éénzelfde fout geen tweede keer maakte? Dan heb je je les geleerd en overkomt het je nooit meer.

Je merkt dan ook dat een bepaalde kwaal/pijn/ziekte/allergie niet meer terugkomt. Vaak hoor je mensen zeggen: “vroeger had ik dààr of dààr veel last van … maar dat is nu volledig weg. Komt waarschijnlijk met het ouder worden”.

Op zulke momenten van bewustwording kan je anders naar je lichaam kijken. Er is iets veranderd. Je lichaam moet dàt bepaalde signaal niet meer geven omdat de oorzaak weggenomen is. Wanneer je je handrem afzet in je auto, gaat dat bepaalde lampje ook uit op je dashboard.

Hoe genees je jezelf?

 

Anders kijken naar je lichaam stelt je ook in staat om drastische veranderingen aan te brengen in je leven. Wanneer je de vorige blogs aandachtig gelezen hebt, weet je dat je géén enkele ziekte hebt. Ook al zou je kanker hebben of wat dan ook!!!!! Jij bent uit evenwicht van emoties die je maar niet verwerkt krijgt en die je niet de plaats kan geven die ze maar hebben.

“Oude wonden” zijn een broeihaard van negativiteit. Ze zorgen dat je een verhaal/gebeurtenis telkens opnieuw beleeft en de bijpassende gevoelens je “nu-moment” gaan bepalen. Je ervaart steeds opnieuw wat je toen voelde.

Ga eens grote schoonmaak houden van je verleden!

Zoals je je zolder eens deftig opruimt, zo hoor je ook het verleden op te ruimen. De bruikbare dingen houd je: nl. de kennis, het inzicht van wat en waarom dit gebeurde en je gaat daarmee aan de slag: je wordt “wijs”. Wijsheid is toegepaste kennis. Eén bepaald iets, overkomt je geen tweede keer: want je leerde eruit.

Nieuwe blunders zijn leergeld om het diploma van het leven te behalen. Je mag er zoveel maken als je wil: zolang je het geen tweede keer overkomt: een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen!

Waarom moet je het verleden afwinden, ontwarren?

Je sleurt dagelijks je rugzak van het verleden mee als een loodzware last. Het lijkt wel of hij bepaalt of je nu gelukkig kan zijn of niet …

“Je moest eens weten wat ik allemaal meegemaakt heb … jij moest eens in mijn schoenen staan, je zou er wel anders over denken!!!”

 

anders kijken naar je lichaam

 

Elke mens draagt de schoenen die hem passen!!!

 

Jouw levensverhaal is enig en uniek. Bij het afwinden van je verleden, leer je begrijpen dat je lichaam, je mind, je bestaan in de tijd, niet je fundamentele werkelijkheid is. De wezenlijke werkelijkheid is anders. Deze wordt niet geraakt door wat komt en gaat.

Jijzelf blijft onschuldig, ongerept, maagdelijk. Je maakt gewoon alles mee, een heel mensenleven lang. Je bewandelt het pad dat je ziel voor je uitgestippeld heeft, met alle hindernissen, de successen en de mislukkingen, de roem en de schande, het ziek en gezond zijn, jong en oud zijn, geboren worden en op een dag doodgaan …

Het komt er alleen op aan hoe jij daarmee omgaat. Alles wat er gebeurt speelt zich aan de buitenkant af. Zoals bij een woelige zee: de golven zijn onstuimig, maar diep onder het wateroppervlak is het water “roerloos”.

In mijn volgende blog leer ik je concreet hoe je je verleden kan aanpakken: de techniek om af te winden en te ontwarren: zodat je orde kan scheppen in je “bovenkamer”.

Het wordt dus een bewuste transformatie. Een vreugdevol en gezond leven staat op je te wachten!

Kom uit je cocon en word een prachtige vlinder!

 

anders kijken naar je lichaam

 

Wil je toch graag een persoonlijke begeleiding in je verwerkingsproces, kan je via

deze link contact met me opnemen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *