Wat als je nu eens anders zou denken … (57)

Anders denken … over hetzelfde … zou dat iets uithalen? Zou het je leven veranderen?

 

anders denken

 

 

 

 

Op welke flank van je “mentale berg” bevind jij je? Bevries je op de noordflank?

 

 

 

of koester jij je in de warmte van de zon

op de zuiderflank? Het is dezelfde berg!

 

anders denken

De omstandigheden in je leven schijnen je ‘gelukkig-zijn’ te bepalen … of toch niet?

Je kijkt al zolang op dezelfde manier naar de dingen rondom je. Het is haast een tweede natuur geworden.

 

 Blijf niet hangen …

 

Als het op ‘Leven ’ aankomt, op ‘Zijn ’, zijn er geen compromissen mogelijk. Je lééft of je leeft niet, want dan wordt je geleefd.

Loop je weg van jezelf, verlies je je in allerlei zaken, die eigenlijk niets met het werkelijke leven te maken hebben, overschrijd jij grenzen die je nadeel berokkenen? Respecteer je onvoldoende je eigen gezondheid?

Anders denken geeft je de kans om door te gaan, om los te laten. Er moet beweging komen: stilstaan is achteruit gaan. Laat je verleden achter je: zand erover en knip door wat je gebonden houdt. Niets of niemand belet je om gelukkig te zijn. Het is je eigen keuze. Genees daarom eerst jezelf.

Je kan pas van een ander houden als je een grote liefde voor jezelf ontwikkeld hebt. Normen en waarden vanuit je opvoeding en cultuur hebben er helaas in het verleden zeker niet toe bijgedragen om van jezelf te houden. Lijm je gebroken hart en weet je geliefd “door jezelf”. Geen masker, geen show naar de buitenwereld, maar oprechte, diepe vreugde vanbinnen uit, die je zichtbaar en kenbaar maakt.

 

Jouw oerkracht

 

Neem je verantwoordelijkheid op voor jezelf. Je bént één brok scheppingskracht! Alles is in je aanwezig, maar het moet nog ontgonnen worden.

Prachtige mineralen bevinden zich in de grond, maar als niemand ze delft, blijven ze verborgen. Zo is het ook met jou! Anders denken is daarvoor broodnodig!

andersdenken

 

 

Slijp jezelf van een ‘ruwe steen’ tot een prachtige briljant! Ontgin jezelf en schitter!

 

 

 

 

Stop met naar anderen te kijken en te vergelijken: jij bent enig en uniek! Hoe vaak moet ik je dit nog vertellen???

Het leven dwingt je ertoe jezelf te erkennen! Je echte waarden liggen niet buiten jezelf. Het gaat niet om ‘bezitten’ maar om ‘zijn’.

Wanneer je die ontevredenheid over jezelf en je omstandigheden kan ombuigen naar dankbaarheid, ga je merken dat er zich een wonder voltrekt.

In blog 56 nodigde ik je uit om de obstakels op te ruimen. Geen compromissen, geen uitvluchten, geen wegvluchten: maar kijken wat jij wil of ‘net weigert’ in je leven. Anders denken ligt aan de basis van je succes.

Gemakzucht is venijn! Ben jij ook liever lui dan moe? Het vraagt inspanning om uit je luie (mentale) zetel te komen. Straks … of morgen zal ik eraan beginnen …

Klagen is veel gemakkelijker, het slachtoffer/de zielenpoot uithangen …

 

Wacht niet af

 

Ga zelf aan de slag. Verwachten dat een ander het voor je doet, levert jou enkel teleurstelling op. Alleen jij kan zorg dragen voor jouw leven, jij bepaalt of je leeft of niet. Jij mag en móet voor jezelf opkomen. Het is je geboorterecht om een gelukkig mens te zijn. Lijden doe je jezelf aan.

 

anders denken

 

Ga anders denken! Stop met gewoontehandelingen, waardoor je jezelf al zo lang beperkingen opgelegd hebt.

Jij staat centraal: wees niet je eigen schaduw!

Leef in vrede met jezelf! Geef jezelf wat je verdient. Twijfel niet aan je eigen kunnen. Je bént krachtig en sterk, dus stop met zeuren, jammeren en klagen. Zo verlies je energie. Het lijkt dan alsof je de stop uit je bad trekt: je kan het water niet houden. Je bad raakt nooit gevuld. Zo gaat het ook met jou, wanneer je vergeet in je kracht te staan.

Hoe lang is het geleden dat je nog eens oprecht gelachen hebt? Dat je een liedje mee neuriede of floot? Wanneer werd je nog eens geraakt door iets moois dat op je pad kwam? Herinner je je nog wanneer voor het laatst je ogen straalden van verwondering/vreugde?

Je kan op een andere manier naar hetzelfde in je leven kijken: ga gewoon anders denken!

Als iemand je vraagt: “hoe gaat het met je?” zeg dan eens: “uitstekend” i.p.v. “goed.” Het is de macht van de gewoonte, die je ‘goed’ doet zeggen. Want als jij het wil, gaat het ook werkelijk uitstekend met je. Kom daar voor uit: het werkt aanstekelijk. Zo schud je de klagers van je af. Door je houding leg je hen spontaan het zwijgen op.

Wanneer jij op maandagmorgen je werkruimte binnenkomt met een stralende lach en goed gemutst, breng jij een heel andere frequentie mee binnen. Het gesprek zal anders verlopen. Mogelijk waren je collega’s aan het klagen toe jij binnenkwam. Je maakt bruusk een einde aan de klaagstroom. Succes verzekerd!!!

Wanneer je iets wil bereiken, moet je het zélf doen!

 

Een streep onder je verleden

 

Elke dag kan je met een schone lei beginnen. Kom uit je belemmerende cocon. Ze heeft haar dienst volbracht. Ontpop je tot een prachtige vlinder. Kijken naar je verleden was even nodig om te weten hoe het niet verder moet: zet er radicaal een streep onder. Het anders denken zorgt dat je verleden niet je toekomst wordt. (blog 43)

Komt er verdriet opzetten, laat je tranen dan vloeien. Ze zuiveren je ziel van de pijn van oude wonden en de genezing kan beginnen. Mogelijk hield jij je veel te lang in. Diep vanbinnen tikte er een mentale tijdbom, verborgen achter een masker naar de buitenwereld. Dé show!! Stop met het toneel. Speel geen rol meer, geen imago, geen houding. Echt léven is de moeite waard. Wees jezelf en weet je veilig en geborgen!

Aandacht van anderen willen, vervult je niet met vreugde. Geef de volle aandacht aan jezelf, aan jouw echte “ik”. Dan kan je op een flexibele en vrolijke manier door het leven gaan, want je laaft je mentaal aan de diepste bron: de oerbron, waaruit alle leven vloeit.

Moeder Natuur zorgt op haar beurt dat leven op aarde mogelijk is dank zij onuitputtelijke bronnen!

 

anders denken

 

Via deze link kan je contact met me opnemen, voor meer info en concrete hulp.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *